Składniki
1.5 kilograma
3 łyżki
300 mililitrów
2 sztuki
1 opakowanie
10 sztuk
100 mililitrów
3 łyżeczki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce połącz musztardę, oliwę, rozgnieciony czosnek oraz kilka listków mięty. Dodaj zawartość opakowania Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Mięso natrzyj przygotowaną marynatą, a następnie włóż do woreczka do pieczenia i zepnij spinką. Torebkę nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 90 minut.
Krok 3
W rondlu skarmelizuj cukier i wlej wino. Dodaj pozostałe listki mięty i pozwól, aby wino odparowało.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody, a następnie wlej do rondla. Sos zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze chwilę.
Krok 5
Upieczone mięso wyjmij z piekarnika, ostrożnie rozetnij woreczek i wyłóż. Podawaj je polane przygotowanym sosem z ziemniaczanym purée.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej