Chile Verde z kolendrą i limonką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chile verde

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

1 sztuka

1 kilogram

225 mililitrów

4 sztuki

2 sztuki

450 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę pokrój na kawałki, pół ząbków czosnku i cebulę posiekaj. Wszystko włóż do garnka, zalej wodą, dodaj kostkę rosołową. Zagotuj.

Krok 2

Zbierz szumowiny i gotuj około 90 minut do czasu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 3

Pozostały czosnek oraz chili posiekaj. Zmiksuj z osączonymi pomidorami.

Krok 4

Gotową masę wlej do rondla z rozgrzanym olejem, gotuj na średnim ogniu około 10 minut.

Krok 5

Dodaj wywar, mieloną chili i kminek.

Krok 6

Z garnka wyjmij mięso i dodaj do sosu. Gotuj na średnim ogniu.

Krok 7

Ozdób posiekaną kolendrą, podawaj z ciepłymi tortillami i kawałkami limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej