
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżki
6 sztuk
1 sztuka
1 kilogram
225 mililitrów
4 sztuki
2 sztuki
450 gramów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wieprzowinę pokrój na kawałki, pół ząbków czosnku i cebulę posiekaj. Wszystko włóż do garnka, zalej wodą, dodaj kostkę rosołową. Zagotuj.
Krok 2
Zbierz szumowiny i gotuj około 90 minut do czasu, gdy mięso będzie miękkie.
Krok 3
Pozostały czosnek oraz chili posiekaj. Zmiksuj z osączonymi pomidorami.
Krok 4
Gotową masę wlej do rondla z rozgrzanym olejem, gotuj na średnim ogniu około 10 minut.
Krok 5
Dodaj wywar, mieloną chili i kminek.
Krok 6
Z garnka wyjmij mięso i dodaj do sosu. Gotuj na średnim ogniu.
Krok 7
Ozdób posiekaną kolendrą, podawaj z ciepłymi tortillami i kawałkami limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































