Chile Verde z kolendrą i limonką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chile verde

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

1 sztuka

1 kilogram

225 mililitrów

4 sztuki

2 sztuki

450 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę pokrój na kawałki, pół ząbków czosnku i cebulę posiekaj. Wszystko włóż do garnka, zalej wodą, dodaj kostkę rosołową. Zagotuj.

Krok 2

Zbierz szumowiny i gotuj około 90 minut do czasu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 3

Pozostały czosnek oraz chili posiekaj. Zmiksuj z osączonymi pomidorami.

Krok 4

Gotową masę wlej do rondla z rozgrzanym olejem, gotuj na średnim ogniu około 10 minut.

Krok 5

Dodaj wywar, mieloną chili i kminek.

Krok 6

Z garnka wyjmij mięso i dodaj do sosu. Gotuj na średnim ogniu.

Krok 7

Ozdób posiekaną kolendrą, podawaj z ciepłymi tortillami i kawałkami limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chile verde - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej