Skrzydełka w glazurze z czarnej porzeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka w glazurze z czarnej porzeczki

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 kilogram

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 opakowania

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyć - oczyścić. Przygotować marynatę z roztartej z olejem kostki bulionowej, konfitury, Delikatu, szczypty pieprzu, papryki. Natrzeć skrzydełka i zostawić w lodówce na minimum godzinę.

Krok 2

Przełożyć skrzydełka do naczynia żaroodpornego razem z marynatą - podlać 3 łyżkami wody i piec od 45-60 minut w temperaturze 200* C.

Krok 3

Po pół godzinie pieczenia nastawić wodę z kostkami do makaronu, ryżu i ziemniaków. Włożyć ryż i gotować 20 minut. Odcedzić i zostawić w woreczkach przykryte w garnku na 10 minut by ryż doszedł. Podawać skrzydełka z ryżem i sezonową surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka w glazurze z czarnej porzeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka w glazurze z czarnej porzeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka w glazurze z czarnej porzeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka w glazurze z czarnej porzeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka w glazurze z czarnej porzeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka w glazurze z czarnej porzeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka w glazurze z czarnej porzeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka w glazurze z czarnej porzeczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej