Skrzydełka w glazurze z czarnej porzeczki
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 kilogram
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
2 opakowania
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyć - oczyścić. Przygotować marynatę z roztartej z olejem kostki bulionowej, konfitury, Delikatu, szczypty pieprzu, papryki. Natrzeć skrzydełka i zostawić w lodówce na minimum godzinę.
Krok 2
Przełożyć skrzydełka do naczynia żaroodpornego razem z marynatą - podlać 3 łyżkami wody i piec od 45-60 minut w temperaturze 200* C.
Krok 3
Po pół godzinie pieczenia nastawić wodę z kostkami do makaronu, ryżu i ziemniaków. Włożyć ryż i gotować 20 minut. Odcedzić i zostawić w woreczkach przykryte w garnku na 10 minut by ryż doszedł. Podawać skrzydełka z ryżem i sezonową surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej