
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
40 dekagramów
3 łyżki
1 litr
1 kilogram
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę pokroić w plastry (ok 1 cm) i obsypać z obu stron delikatem czerwonym do mięs. Delikatnie obsmażyć na patelni z jednej i drugiej stronie. Przełożyć mięso na blaszkę.
Krok 2
Na oleju ze smażenia karkówki zeszklić cebulę pokrojoną w pół-talarki. Cebulę wyłożyć na mięso. Umyte i pokrojone w plasterki pieczarki również zeszklić na tym samym oleju. NIE DODAJEMY INNYCH PRZYPRAW. Pieczarki dodajemy do mięsa i cebuli.
Krok 3
Ogórki kiszone kroimy w cienkie plasterki i wykładamy na resztę składników. Na koniec wlewamy do blaszki sok z ogórków. Całość przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180 stopniach ok. 1 godz. Potrawa jest soczysta i nie obawiajcie się bo wcale nie jest kwaśna.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej