Karkówka z ogórkami kiszonymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z ogórkami kiszonymi

Autor: Monika

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

40 dekagramów

3 łyżki

1 litr

1 kilogram

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę pokroić w plastry (ok 1 cm) i obsypać z obu stron delikatem czerwonym do mięs. Delikatnie obsmażyć na patelni z jednej i drugiej stronie. Przełożyć mięso na blaszkę.

Krok 2

Na oleju ze smażenia karkówki zeszklić cebulę pokrojoną w pół-talarki. Cebulę wyłożyć na mięso. Umyte i pokrojone w plasterki pieczarki również zeszklić na tym samym oleju. NIE DODAJEMY INNYCH PRZYPRAW. Pieczarki dodajemy do mięsa i cebuli.

Krok 3

Ogórki kiszone kroimy w cienkie plasterki i wykładamy na resztę składników. Na koniec wlewamy do blaszki sok z ogórków. Całość przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180 stopniach ok. 1 godz. Potrawa jest soczysta i nie obawiajcie się bo wcale nie jest kwaśna.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej