
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
40 dekagramów
3 łyżki
1 litr
1 kilogram
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę pokroić w plastry (ok 1 cm) i obsypać z obu stron delikatem czerwonym do mięs. Delikatnie obsmażyć na patelni z jednej i drugiej stronie. Przełożyć mięso na blaszkę.
Krok 2
Na oleju ze smażenia karkówki zeszklić cebulę pokrojoną w pół-talarki. Cebulę wyłożyć na mięso. Umyte i pokrojone w plasterki pieczarki również zeszklić na tym samym oleju. NIE DODAJEMY INNYCH PRZYPRAW. Pieczarki dodajemy do mięsa i cebuli.
Krok 3
Ogórki kiszone kroimy w cienkie plasterki i wykładamy na resztę składników. Na koniec wlewamy do blaszki sok z ogórków. Całość przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180 stopniach ok. 1 godz. Potrawa jest soczysta i nie obawiajcie się bo wcale nie jest kwaśna.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























