PRZEPISY.PL

Karkówka z ogórkami kiszonymi

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
10
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • karkówka bez kości1 kg
  • pieczarki40 dkg
  • cebula4 szt
  • ogórki kiszone1 l
  • sok z ogórków 1 szklanka
    • Krok 1

      Karkówkę pokroić w plastry (ok 1 cm) i obsypać z obu stron delikatem czerwonym do mięs. Delikatnie obsmażyć na patelni z jednej i drugiej stronie. Przełożyć mięso na blaszkę.
    • Krok 2

      Na oleju ze smażenia karkówki zeszklić cebulę pokrojoną w pół-talarki. Cebulę wyłożyć na mięso. Umyte i pokrojone w plasterki pieczarki również zeszklić na tym samym oleju. NIE DODAJEMY INNYCH PRZYPRAW. Pieczarki dodajemy do mięsa i cebuli.
    • Krok 3

      Ogórki kiszone kroimy w cienkie plasterki i wykładamy na resztę składników. Na koniec wlewamy do blaszki sok z ogórków. Całość przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180 stopniach ok. 1 godz. Potrawa jest soczysta i nie obawiajcie się bo wcale nie jest kwaśna.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    107
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    257
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    6
    Łatwe
    215
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe