Karkówka z ogórkami kiszonymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z ogórkami kiszonymi

Autor: Monika

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

40 dekagramów

4 sztuki

1 litr

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę pokroić w plastry (ok 1 cm) i obsypać z obu stron delikatem czerwonym do mięs. Delikatnie obsmażyć na patelni z jednej i drugiej stronie. Przełożyć mięso na blaszkę.

Krok 2

Na oleju ze smażenia karkówki zeszklić cebulę pokrojoną w pół-talarki. Cebulę wyłożyć na mięso. Umyte i pokrojone w plasterki pieczarki również zeszklić na tym samym oleju. NIE DODAJEMY INNYCH PRZYPRAW. Pieczarki dodajemy do mięsa i cebuli.

Krok 3

Ogórki kiszone kroimy w cienkie plasterki i wykładamy na resztę składników. Na koniec wlewamy do blaszki sok z ogórków. Całość przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180 stopniach ok. 1 godz. Potrawa jest soczysta i nie obawiajcie się bo wcale nie jest kwaśna.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chłopski kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej