Karkówka z ogórkami kiszonymi przepis – Zobacz na przepisy.pl

Karkówka z ogórkami kiszonymi

Autor: Monika

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

40 dekagramów

4 sztuki

1 litr

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę pokroić w plastry (ok 1 cm) i obsypać z obu stron delikatem czerwonym do mięs. Delikatnie obsmażyć na patelni z jednej i drugiej stronie. Przełożyć mięso na blaszkę.

Krok 2

Na oleju ze smażenia karkówki zeszklić cebulę pokrojoną w pół-talarki. Cebulę wyłożyć na mięso. Umyte i pokrojone w plasterki pieczarki również zeszklić na tym samym oleju. NIE DODAJEMY INNYCH PRZYPRAW. Pieczarki dodajemy do mięsa i cebuli.

Krok 3

Ogórki kiszone kroimy w cienkie plasterki i wykładamy na resztę składników. Na koniec wlewamy do blaszki sok z ogórków. Całość przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180 stopniach ok. 1 godz. Potrawa jest soczysta i nie obawiajcie się bo wcale nie jest kwaśna.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z ogórkami kiszonymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciasto Stefanka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej