Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

55 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

5 łyżek

50 mililitrów

2 łyżki

0.5 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka opłucz i osusz, następnie włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 2

W miseczce połącz Ketchup Hellmann’s Pikantny, sok z pomarańczy, sos sojowy, papryczkę chili i pokrojoną kolendrę. Dodaj zawartość opakowania Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Przygotowaną marynatę wlej do woreczka z mięsem i zepnij spinką. Potrząśnij energicznie.

Krok 4

Torebkę nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz przez 50 minut. Podawaj z ryżem i warzywami.

1

Opinie o przepisie

  • Kamil Krzaklewski

    Kamil Krzaklewski , 07.05.2018

    pyszniaste

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej