Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

5 łyżek

50 mililitrów

2 łyżki

0.5 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka opłucz i osusz, następnie włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 2

W miseczce połącz Ketchup Hellmann's Pikantny, sok z pomarańczy, sos sojowy, papryczkę chili i pokrojoną kolendrę. Dodaj zawartość opakowania Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Przygotowaną marynatę wlej do woreczka z mięsem i zepnij spinką. Potrząśnij energicznie.

Krok 4

Torebkę nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz przez 50 minut. Podawaj z ryżem i warzywami.

1

Opinie o przepisie

  • Kamil Krzaklewski

    Kamil Krzaklewski , 07.05.2018

    pyszniaste

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej