Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

5 łyżek

50 mililitrów

2 łyżki

0.5 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka opłucz i osusz, następnie włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 2

W miseczce połącz Ketchup Hellmann's Pikantny, sok z pomarańczy, sos sojowy, papryczkę chili i pokrojoną kolendrę. Dodaj zawartość opakowania Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Przygotowaną marynatę wlej do woreczka z mięsem i zepnij spinką. Potrząśnij energicznie.

Krok 4

Torebkę nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz przez 50 minut. Podawaj z ryżem i warzywami.

1

Opinie o przepisie

  • Kamil Krzaklewski

    Kamil Krzaklewski , 07.05.2018

    pyszniaste

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej