Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami
łatwe
54 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
5 łyżek
50 mililitrów
2 łyżki
0.5 sztuki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka opłucz i osusz, następnie włóż do woreczka do pieczenia.
Krok 2
W miseczce połącz Ketchup Hellmann's Pikantny, sok z pomarańczy, sos sojowy, papryczkę chili i pokrojoną kolendrę. Dodaj zawartość opakowania Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Przygotowaną marynatę wlej do woreczka z mięsem i zepnij spinką. Potrząśnij energicznie.
Krok 4
Torebkę nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz przez 50 minut. Podawaj z ryżem i warzywami.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej