Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

5 łyżek

50 mililitrów

2 łyżki

0.5 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka opłucz i osusz, następnie włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 2

W miseczce połącz Ketchup Hellmann's Pikantny, sok z pomarańczy, sos sojowy, papryczkę chili i pokrojoną kolendrę. Dodaj zawartość opakowania Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Przygotowaną marynatę wlej do woreczka z mięsem i zepnij spinką. Potrząśnij energicznie.

Krok 4

Torebkę nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz przez 50 minut. Podawaj z ryżem i warzywami.

1

Opinie o przepisie

  • Kamil Krzaklewski

    Kamil Krzaklewski , 07.05.2018

    pyszniaste

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Złocisty morszczuk
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej