Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

27

400 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

335 osób wydrukowało

Pobierz pdf

453 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżeczka

150 gramów

50 gramów

80 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przełóż do miski, dodaj Delikat, czarny mielony pieprz i pokrojonego w kostkę ogórka. Całość dokładnie wymieszaj i uformuj kulki. Następnie obtocz je w mące i obsmaż w garnku na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - Krok 1

Krok 2

Mięso podlej 500 ml zimnej wody. Zagotuj i zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut.

Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - Krok 2

Krok 3

Potrawę zapraw śmietaną, dodaj posiekany koperek i Bulionetkę drobiową Knorr do smaku. Wszystko razem gotuj jeszcze 2-3 minuty.

Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Eryk Górski

    Eryk Górski , 07.05.2019

    Przepis jest dobry, ale poprzez przyprawy "zabija" się koperek przez co nie było go w ogóle czuć.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Kędzior

    Daria Kędzior , 24.01.2016

    Było bardzo dobre tylko to mięso twarde trochę ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej