Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

29

423 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

349 osób wydrukowało

Pobierz pdf

485 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżeczka

150 gramów

50 gramów

80 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przełóż do miski, dodaj Delikat, czarny mielony pieprz i pokrojonego w kostkę ogórka. Całość dokładnie wymieszaj i uformuj kulki. Następnie obtocz je w mące i obsmaż w garnku na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - Krok 1

Krok 2

Mięso podlej 500 ml zimnej wody. Zagotuj i zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut.

Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - Krok 2

Krok 3

Potrawę zapraw śmietaną, dodaj posiekany koperek i Bulionetkę drobiową Knorr do smaku. Wszystko razem gotuj jeszcze 2-3 minuty.

Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Eryk Górski

    Eryk Górski , 07.05.2019

    Przepis jest dobry, ale poprzez przyprawy "zabija" się koperek przez co nie było go w ogóle czuć.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Kędzior

    Daria Kędzior , 24.01.2016

    Było bardzo dobre tylko to mięso twarde trochę ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej