Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie
łatwe
559 osób zapisało

Składniki
700 gramów
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżeczka
150 gramów
50 gramów
80 mililitrów
200 mililitrów
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przełóż do miski, dodaj Delikat, czarny mielony pieprz i pokrojonego w kostkę ogórka. Całość dokładnie wymieszaj i uformuj kulki. Następnie obtocz je w mące i obsmaż w garnku na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2
Mięso podlej 500 ml zimnej wody. Zagotuj i zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut.

Krok 3
Potrawę zapraw śmietaną, dodaj posiekany koperek, musztardę i Bulionetkę drobiową Knorr do smaku. Wszystko razem gotuj jeszcze 2-3 minuty.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej