
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka dokładnie umyj, osusz i pokrój w kostkę o boku 1,5cm

Krok 2
Cukinie i bakłażana przekrój wzdłuż na pół, następnie ponownie na pół. Z powstałych ćwiartek odetnij biały, nie smaczny miąższ. Pozostałą część z skórką pokrój w kostkę.

Krok 3
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę, podobnie jak pozostałe składniki. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 4
W szerokim rondlu lub patelni rozgrzej oliwę i smaż cebulę oraz czosnek.

Krok 5
Po chwili dodaj mięso z kurczaka. Jak nabierze rumianego koloru dodaj pozostałe warzywa.

Krok 6
Fix Knorr wymieszaj z bulionem i wlej całość do smażonych warzyw. Potrawę dopraw ziołami i duś ok. 10 minut. Podawaj z pieczywem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej