Ratatouille z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ratatouille z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka dokładnie umyj, osusz i pokrój w kostkę o boku 1,5cm

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 1

Krok 2

Cukinie i bakłażana przekrój wzdłuż na pół, następnie ponownie na pół. Z powstałych ćwiartek odetnij biały, nie smaczny miąższ. Pozostałą część z skórką pokrój w kostkę.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 2

Krok 3

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę, podobnie jak pozostałe składniki. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 3

Krok 4

W szerokim rondlu lub patelni rozgrzej oliwę i smaż cebulę oraz czosnek.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 4

Krok 5

Po chwili dodaj mięso z kurczaka. Jak nabierze rumianego koloru dodaj pozostałe warzywa.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 5

Krok 6

Fix Knorr wymieszaj z bulionem i wlej całość do smażonych warzyw. Potrawę dopraw ziołami i duś ok. 10 minut. Podawaj z pieczywem.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej