
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka dokładnie umyj, osusz i pokrój w kostkę o boku 1,5cm

Krok 2
Cukinie i bakłażana przekrój wzdłuż na pół, następnie ponownie na pół. Z powstałych ćwiartek odetnij biały, nie smaczny miąższ. Pozostałą część z skórką pokrój w kostkę.

Krok 3
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę, podobnie jak pozostałe składniki. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 4
W szerokim rondlu lub patelni rozgrzej oliwę i smaż cebulę oraz czosnek.

Krok 5
Po chwili dodaj mięso z kurczaka. Jak nabierze rumianego koloru dodaj pozostałe warzywa.

Krok 6
Fix Knorr wymieszaj z bulionem i wlej całość do smażonych warzyw. Potrawę dopraw ziołami i duś ok. 10 minut. Podawaj z pieczywem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej