Ratatouille z kurczakiem i warzywami – przepis | Przepisy.pl pixel

Ratatouille z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka dokładnie umyj, osusz i pokrój w kostkę o boku 1,5cm

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 1

Krok 2

Cukinie i bakłażana przekrój wzdłuż na pół, następnie ponownie na pół. Z powstałych ćwiartek odetnij biały, nie smaczny miąższ. Pozostałą część z skórką pokrój w kostkę.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 2

Krok 3

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę, podobnie jak pozostałe składniki. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 3

Krok 4

W szerokim rondlu lub patelni rozgrzej oliwę i smaż cebulę oraz czosnek.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 4

Krok 5

Po chwili dodaj mięso z kurczaka. Jak nabierze rumianego koloru dodaj pozostałe warzywa.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 5

Krok 6

Fix Knorr wymieszaj z bulionem i wlej całość do smażonych warzyw. Potrawę dopraw ziołami i duś ok. 10 minut. Podawaj z pieczywem.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ratatouille z kurczakiem Ratatouille z kurczakiem

Kurczaka dokładnie umyj, osusz i pokrój w kostkę o boku 1,5cm