Ratatouille z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ratatouille z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka dokładnie umyj, osusz i pokrój w kostkę o boku 1,5cm

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 1

Krok 2

Cukinie i bakłażana przekrój wzdłuż na pół, następnie ponownie na pół. Z powstałych ćwiartek odetnij biały, nie smaczny miąższ. Pozostałą część z skórką pokrój w kostkę.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 2

Krok 3

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę, podobnie jak pozostałe składniki. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 3

Krok 4

W szerokim rondlu lub patelni rozgrzej oliwę i smaż cebulę oraz czosnek.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 4

Krok 5

Po chwili dodaj mięso z kurczaka. Jak nabierze rumianego koloru dodaj pozostałe warzywa.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 5

Krok 6

Fix Knorr wymieszaj z bulionem i wlej całość do smażonych warzyw. Potrawę dopraw ziołami i duś ok. 10 minut. Podawaj z pieczywem.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej