Tatar tradycyjny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar tradycyjny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść i zmiel.

Krok 2

Dodaj olej, żółtka i dopraw. Wyrób jednolitą masę.

Krok 3

Ogórki i cebulę pokrój w małą kostkę.

Krok 4

Z mięsa uformuj w kulki i ułóż na płaskim talerzu, obsyp warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapka portobello
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej