
Składniki
600 gramów
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść i zmiel.
Krok 2
Dodaj olej, żółtka i dopraw. Wyrób jednolitą masę.
Krok 3
Ogórki i cebulę pokrój w małą kostkę.
Krok 4
Z mięsa uformuj w kulki i ułóż na płaskim talerzu, obsyp warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
14 osób ogląda przepis: 

Szakszuka
25 min.
łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej