Pieczone warzywa w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone warzywa w pomidorach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

heart
321 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

324 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

513 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

3 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do nagrzanego do 190°C piekarnika wstaw bakłażana na ok. 30 minut oraz cukinię, cebulę i paprykę na ok. 20 minut. Paprykę i cebulę obierz ze skóry. Z papryki usuń pestki. Warzywa pokrój w kostkę.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekane czosnek i chili, dodaj pomidory, Tymianek z Polski i Majeranek z Egiptu Knorr. Gotuj 2-3 minuty. Do powstałego sosu dodaj upieczone warzywa.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania dania możesz użyć świeżych pomidorów pokrojonych w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczone warzywa w pomidorach Pieczone warzywa w pomidorach

Do nagrzanego do 190°C piekarnika wstaw bakłażana na ok. 30 minut oraz cukinię, cebulę i paprykę na ok. 20 minut. Paprykę i cebulę obierz ze skóry. Z papryki usuń pestki. Warzywa pokrój w kostkę.