Pieczone warzywa w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone warzywa w pomidorach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

246 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

304 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

469 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

3 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do nagrzanego do 190°C piekarnika wstaw bakłażana na ok. 30 minut oraz cukinię, cebulę i paprykę na ok. 20 minut. Paprykę i cebulę obierz ze skóry. Z papryki usuń pestki. Warzywa pokrój w kostkę.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekane czosnek i chili, dodaj pomidory, Tymianek z Polski i Majeranek z Egiptu Knorr. Gotuj 2-3 minuty. Do powstałego sosu dodaj upieczone warzywa.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania dania możesz użyć świeżych pomidorów pokrojonych w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej