
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 słoik
3 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do nagrzanego do 190°C piekarnika wstaw bakłażana na ok. 30 minut oraz cukinię, cebulę i paprykę na ok. 20 minut. Paprykę i cebulę obierz ze skóry. Z papryki usuń pestki. Warzywa pokrój w kostkę.
Krok 2
W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekane czosnek i chili, dodaj pomidory, Tymianek z Polski i Majeranek z Egiptu Knorr. Gotuj 2-3 minuty. Do powstałego sosu dodaj upieczone warzywa.

Dobra rada:
Do przygotowania dania możesz użyć świeżych pomidorów pokrojonych w kostkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej