Pieczone warzywa w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone warzywa w pomidorach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

249 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

308 osób wydrukowało

Pobierz pdf

474 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

3 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do nagrzanego do 190°C piekarnika wstaw bakłażana na ok. 30 minut oraz cukinię, cebulę i paprykę na ok. 20 minut. Paprykę i cebulę obierz ze skóry. Z papryki usuń pestki. Warzywa pokrój w kostkę.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekane czosnek i chili, dodaj pomidory, Tymianek z Polski i Majeranek z Egiptu Knorr. Gotuj 2-3 minuty. Do powstałego sosu dodaj upieczone warzywa.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania dania możesz użyć świeżych pomidorów pokrojonych w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone warzywa w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ziemniaki w ziołowym sosie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej