Sałatka ogórkowa z orzeszkami
NOWY PRZEPIS
łatwe
26 osób zapisało

Składniki
130 gramów
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
50 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę, obraną marchew i mango pokrój w cienkie paseczki, ogórka przekrój po długości na cztery części, usuń środek z pestkami, resztę ogórka pokrój na takie same paseczki, pomidory przekrój na pół. Posiekaj bazylię, kolendrę i chili. Orzechy zawiń w ściereczkę, rozkrusz uderzając w nie tłuczkiem.
Krok 2
W misce wymieszaj wyciśnięty sok z limonki, sos rybny i cukier, całość możesz nawet lekko podgrzać tak, aby cukier się rozpuścił. Do środka dodaj wszystkie pokrojone warzywa, orzechy i posiekane zioła oraz chili. Składniki dokładnie wymieszaj. Rozłóż do odpowiednich talerzy.

Dobra rada:
Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Nerdy Cookin Aleksandra.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej