Sałatka z makaronem ryżowym i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem ryżowym i szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, ostudź.

Krok 2

Papryki oczyść z pestek i pokrój w kostkę nie za drobną, cebulę obierz i posiekaj, szynkę pokrój w kostkę tej samej wielkości co papryka.

Krok 3

W misce połącz majonez z jogurtem, Delikatem Knorr i pieprzem.

Krok 4

Makaron połącz z sosem, paprykami, cebulą i osączoną kukurydzą. Podawaj sałatkę posypaną posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej