Sałatka z makaronem ryżowym i szynką: z papryką | Przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem ryżowym i szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, ostudź.

Krok 4

Makaron połącz z sosem, paprykami, cebulą i osączoną kukurydzą. Podawaj sałatkę posypaną posiekaną natką pietruszki.

Krok 3

W misce połącz majonez z jogurtem, Delikatem Knorr i pieprzem.

Krok 2

Papryki oczyść z pestek i pokrój w kostkę nie za drobną, cebulę obierz i posiekaj, szynkę pokrój w kostkę tej samej wielkości co papryka.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej