
Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek obieramy ogórki i je trzemy na dużych oczkach.
Krok 2
Po starciu solimy dość obficie solą i zostawiamy na co najmniej 15 minut. Po tym czasie wyciskamy ogórki i wylewamy wodę.
Krok 3
Następnie do jogurtu naturalnego dodajemy 3 łyżeczki cukru i mielimy pieprz.To wszystko mieszamy i zalewamy ogórki. I gotowe. Szybkie, proste i smaczne!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej