Mizeria z jogurtem naturalnym z ogórków - przepis | Przepisy.pl pixel

Mizeria z jogurtem

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

5

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek obieramy ogórki i je trzemy na dużych oczkach.

Krok 2

Po starciu solimy dość obficie solą i zostawiamy na co najmniej 15 minut. Po tym czasie wyciskamy ogórki i wylewamy wodę.

Krok 3

Następnie do jogurtu naturalnego dodajemy 3 łyżeczki cukru i mielimy pieprz.To wszystko mieszamy i zalewamy ogórki. I gotowe. Szybkie, proste i smaczne!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej