Mizeria z jogurtem naturalnym z ogórków - przepis | Przepisy.pl pixel

Mizeria z jogurtem

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

5

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek obieramy ogórki i je trzemy na dużych oczkach.

Krok 2

Po starciu solimy dość obficie solą i zostawiamy na co najmniej 15 minut. Po tym czasie wyciskamy ogórki i wylewamy wodę.

Krok 3

Następnie do jogurtu naturalnego dodajemy 3 łyżeczki cukru i mielimy pieprz.To wszystko mieszamy i zalewamy ogórki. I gotowe. Szybkie, proste i smaczne!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grillowana sałatka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej