Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek obieramy ogórki i je trzemy na dużych oczkach.
Krok 2
Po starciu solimy dość obficie solą i zostawiamy na co najmniej 15 minut. Po tym czasie wyciskamy ogórki i wylewamy wodę.
Krok 3
Następnie do jogurtu naturalnego dodajemy 3 łyżeczki cukru i mielimy pieprz.To wszystko mieszamy i zalewamy ogórki. I gotowe. Szybkie, proste i smaczne!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej