Mizeria z jogurtem naturalnym z ogórków - przepis | Przepisy.pl pixel

Mizeria z jogurtem

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek obieramy ogórki i je trzemy na dużych oczkach.

Krok 2

Po starciu solimy dość obficie solą i zostawiamy na co najmniej 15 minut. Po tym czasie wyciskamy ogórki i wylewamy wodę.

Krok 3

Następnie do jogurtu naturalnego dodajemy 3 łyżeczki cukru i mielimy pieprz.To wszystko mieszamy i zalewamy ogórki. I gotowe. Szybkie, proste i smaczne!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej