Mizeria z jogurtem naturalnym z ogórków - przepis | Przepisy.pl pixel

Mizeria z jogurtem

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek obieramy ogórki i je trzemy na dużych oczkach.

Krok 2

Po starciu solimy dość obficie solą i zostawiamy na co najmniej 15 minut. Po tym czasie wyciskamy ogórki i wylewamy wodę.

Krok 3

Następnie do jogurtu naturalnego dodajemy 3 łyżeczki cukru i mielimy pieprz.To wszystko mieszamy i zalewamy ogórki. I gotowe. Szybkie, proste i smaczne!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mizeria z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej