Włoska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
215 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

560 osób wydrukowało

Pobierz pdf

557 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

6 sztuk

150 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w piekarniku. Przygotuj wyrazisty w smaku sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą, musztardą, octem oraz posiekaną natką.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w łupinkach i wystudź. Następnie obierz i pokrój w plastry.

Krok 3

W misce połącz ziemniaki, pomidorki, fasolkę oraz pokruszony boczek. Dodaj przygotowany sałatkowy sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki, oprósz świeżo mielonym pieprzem i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w Twojej lodówce znajduje się pierś z kurczaka, zgrilluj ją, pokrój w kostkę i dodaj do sałatki.

2

Opinie o przepisie

  • Liliana Kizińska

    Liliana Kizińska , 25.07.2018

    Bez boczku!!! zamiast boczku tofu wędzone

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka krabowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoska sałatkaWłoska sałatka

Boczek rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w piekarniku. Przygotuj wyrazisty w smaku sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą, musztardą, octem oraz posiekaną natką.