
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
6 sztuk
150 gramów
150 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w piekarniku. Przygotuj wyrazisty w smaku sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą, musztardą, octem oraz posiekaną natką.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj w łupinkach i wystudź. Następnie obierz i pokrój w plastry.
Krok 3
W misce połącz ziemniaki, pomidorki, fasolkę oraz pokruszony boczek. Dodaj przygotowany sałatkowy sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki, oprósz świeżo mielonym pieprzem i podawaj.

Dobra rada:
Jeśli w Twojej lodówce znajduje się pierś z kurczaka, zgrilluj ją, pokrój w kostkę i dodaj do sałatki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej