Włoska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
215 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

562 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

557 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

6 sztuk

150 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w piekarniku. Przygotuj wyrazisty w smaku sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą, musztardą, octem oraz posiekaną natką.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w łupinkach i wystudź. Następnie obierz i pokrój w plastry.

Krok 3

W misce połącz ziemniaki, pomidorki, fasolkę oraz pokruszony boczek. Dodaj przygotowany sałatkowy sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki, oprósz świeżo mielonym pieprzem i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w Twojej lodówce znajduje się pierś z kurczaka, zgrilluj ją, pokrój w kostkę i dodaj do sałatki.

2

Opinie o przepisie

  • Liliana Kizińska

    Liliana Kizińska , 25.07.2018

    Bez boczku!!! zamiast boczku tofu wędzone

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoska sałatkaWłoska sałatka

Boczek rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w piekarniku. Przygotuj wyrazisty w smaku sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą, musztardą, octem oraz posiekaną natką.