
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
6 sztuk
150 gramów
150 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w piekarniku. Przygotuj wyrazisty w smaku sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą, musztardą, octem oraz posiekaną natką.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj w łupinkach i wystudź. Następnie obierz i pokrój w plastry.
Krok 3
W misce połącz ziemniaki, pomidorki, fasolkę oraz pokruszony boczek. Dodaj przygotowany sałatkowy sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki, oprósz świeżo mielonym pieprzem i podawaj.

Dobra rada:
Jeśli w Twojej lodówce znajduje się pierś z kurczaka, zgrilluj ją, pokrój w kostkę i dodaj do sałatki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej