
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
6 sztuk
150 gramów
150 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w piekarniku. Przygotuj wyrazisty w smaku sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą, musztardą, octem oraz posiekaną natką.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj w łupinkach i wystudź. Następnie obierz i pokrój w plastry.
Krok 3
W misce połącz ziemniaki, pomidorki, fasolkę oraz pokruszony boczek. Dodaj przygotowany sałatkowy sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki, oprósz świeżo mielonym pieprzem i podawaj.

Dobra rada:
Jeśli w Twojej lodówce znajduje się pierś z kurczaka, zgrilluj ją, pokrój w kostkę i dodaj do sałatki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej