Włoska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

212 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

556 osób wydrukowało

Pobierz pdf

543 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

6 sztuk

150 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w piekarniku. Przygotuj wyrazisty w smaku sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą, musztardą, octem oraz posiekaną natką.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w łupinkach i wystudź. Następnie obierz i pokrój w plastry.

Krok 3

W misce połącz ziemniaki, pomidorki, fasolkę oraz pokruszony boczek. Dodaj przygotowany sałatkowy sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki, oprósz świeżo mielonym pieprzem i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w Twojej lodówce znajduje się pierś z kurczaka, zgrilluj ją, pokrój w kostkę i dodaj do sałatki.

2

Opinie o przepisie

  • Liliana Kizińska

    Liliana Kizińska , 25.07.2018

    Bez boczku!!! zamiast boczku tofu wędzone

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z avocado
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoska sałatkaWłoska sałatka

Boczek rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w piekarniku. Przygotuj wyrazisty w smaku sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą, musztardą, octem oraz posiekaną natką.