Sałatka tajska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tajska

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

SAŁATKA TAJSKA jest orzeźwiająca i przyjemnie pachnie. Nic dziwnego: kwaskowaty smak cytrusów i trawy cytrynowej łączy się tu z ostrym i świeżym imbirem. I jeszcze ta mięta, mmm...

Krok 2

Obierz limonkę i grejpfruta, powycinaj fileciki. Wyciśnij do miseczki sok z resztek cytrusów. Wymieszaj składniki sosu, dodaj sok wyciśnięty z resztek cytrusów. Wymieszaj ogórka, paprykę, trawę cytrynową, fileciki z cytrusów, kiełki i ryż, polej sosem. Jeszcze raz wymieszaj, wstaw na godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej