Sałatka tajska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tajska

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

SAŁATKA TAJSKA jest orzeźwiająca i przyjemnie pachnie. Nic dziwnego: kwaskowaty smak cytrusów i trawy cytrynowej łączy się tu z ostrym i świeżym imbirem. I jeszcze ta mięta, mmm...

Krok 2

Obierz limonkę i grejpfruta, powycinaj fileciki. Wyciśnij do miseczki sok z resztek cytrusów. Wymieszaj składniki sosu, dodaj sok wyciśnięty z resztek cytrusów. Wymieszaj ogórka, paprykę, trawę cytrynową, fileciki z cytrusów, kiełki i ryż, polej sosem. Jeszcze raz wymieszaj, wstaw na godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej