
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
SAŁATKA TAJSKA jest orzeźwiająca i przyjemnie pachnie. Nic dziwnego: kwaskowaty smak cytrusów i trawy cytrynowej łączy się tu z ostrym i świeżym imbirem. I jeszcze ta mięta, mmm...
Krok 2
Obierz limonkę i grejpfruta, powycinaj fileciki. Wyciśnij do miseczki sok z resztek cytrusów. Wymieszaj składniki sosu, dodaj sok wyciśnięty z resztek cytrusów. Wymieszaj ogórka, paprykę, trawę cytrynową, fileciki z cytrusów, kiełki i ryż, polej sosem. Jeszcze raz wymieszaj, wstaw na godzinę do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej