Sałatka tajska

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

19 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

SAŁATKA TAJSKA jest orzeźwiająca i przyjemnie pachnie. Nic dziwnego: kwaskowaty smak cytrusów i trawy cytrynowej łączy się tu z ostrym i świeżym imbirem. I jeszcze ta mięta, mmm...

Krok 2

Obierz limonkę i grejpfruta, powycinaj fileciki. Wyciśnij do miseczki sok z resztek cytrusów. Wymieszaj składniki sosu, dodaj sok wyciśnięty z resztek cytrusów. Wymieszaj ogórka, paprykę, trawę cytrynową, fileciki z cytrusów, kiełki i ryż, polej sosem. Jeszcze raz wymieszaj, wstaw na godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
13 osób ogląda przepis:
Sernik z budyniem
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej