Sałatka paprykowo – bakaliowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowo – bakaliowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyć i oczyścić z nasion. Pokroić w drobną kostkę. Rodzynki namoczyć. orzechy posiekać.

Krok 2

Pomidora sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić w kostkę. W misce wymieszać paprykę z rodzynkami, orzechami i pomidorem.

Krok 3

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżami wody i oliwą.

Krok 4

Sosem polać składniki w salaterce i wszystko dokładnie wymieszać.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej