Sałatka paprykowo – bakaliowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowo – bakaliowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyć i oczyścić z nasion. Pokroić w drobną kostkę. Rodzynki namoczyć. orzechy posiekać.

Krok 2

Pomidora sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić w kostkę. W misce wymieszać paprykę z rodzynkami, orzechami i pomidorem.

Krok 3

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżami wody i oliwą.

Krok 4

Sosem polać składniki w salaterce i wszystko dokładnie wymieszać.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej