
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę umyć i oczyścić z nasion. Pokroić w drobną kostkę. Rodzynki namoczyć. orzechy posiekać.
Krok 2
Pomidora sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić w kostkę. W misce wymieszać paprykę z rodzynkami, orzechami i pomidorem.
Krok 3
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżami wody i oliwą.
Krok 4
Sosem polać składniki w salaterce i wszystko dokładnie wymieszać.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej