Sałatka paprykowo – bakaliowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowo – bakaliowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyć i oczyścić z nasion. Pokroić w drobną kostkę. Rodzynki namoczyć. orzechy posiekać.

Krok 2

Pomidora sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić w kostkę. W misce wymieszać paprykę z rodzynkami, orzechami i pomidorem.

Krok 3

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżami wody i oliwą.

Krok 4

Sosem polać składniki w salaterce i wszystko dokładnie wymieszać.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowo – bakaliowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej