Sałatka na Stanisława przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na Stanisława

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

5 łyżek

null

1 opakowanie

1 łyżka

1 pęczek

1 pęczek

1 opakowanie

0.5 sztuki

5 łyżek

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę ugotuj we włoszczyźnie. Następnie wyjmij mięso i podziel na kawałeczki.

Krok 2

Krążki ananasa pokrój w kawałki.

Krok 3

Szparagi ugotuj. Ostudź posiekaj.

Krok 4

Wymieszaj mięso kurczaka z ananasem, szparagami, orzechami.

Krok 5

Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do sałatki.

Krok 6

Ser żółty wymieszaj ze śmietaną i majonezem, dodaj przyprawy.

Krok 7

Składniki sałatki wymieszaj, polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na Stanisława - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na Stanisława - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na Stanisława - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na Stanisława - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na Stanisława - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na Stanisława - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na Stanisława - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na Stanisława - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Marchewkowa lasagne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej