
Składniki
null
5 łyżek
null
1 opakowanie
1 łyżka
1 pęczek
1 pęczek
1 opakowanie
0.5 sztuki
5 łyżek
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę ugotuj we włoszczyźnie. Następnie wyjmij mięso i podziel na kawałeczki.
Krok 2
Krążki ananasa pokrój w kawałki.
Krok 3
Szparagi ugotuj. Ostudź posiekaj.
Krok 4
Wymieszaj mięso kurczaka z ananasem, szparagami, orzechami.
Krok 5
Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do sałatki.
Krok 6
Ser żółty wymieszaj ze śmietaną i majonezem, dodaj przyprawy.
Krok 7
Składniki sałatki wymieszaj, polej sosem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej