
Składniki
null
5 łyżek
null
1 opakowanie
1 łyżka
1 pęczek
1 pęczek
1 opakowanie
0.5 sztuki
5 łyżek
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę ugotuj we włoszczyźnie. Następnie wyjmij mięso i podziel na kawałeczki.
Krok 2
Krążki ananasa pokrój w kawałki.
Krok 3
Szparagi ugotuj. Ostudź posiekaj.
Krok 4
Wymieszaj mięso kurczaka z ananasem, szparagami, orzechami.
Krok 5
Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do sałatki.
Krok 6
Ser żółty wymieszaj ze śmietaną i majonezem, dodaj przyprawy.
Krok 7
Składniki sałatki wymieszaj, polej sosem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej