Sałatka na Stanisława przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na Stanisława

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

5 łyżek

null

1 opakowanie

1 łyżka

1 pęczek

1 pęczek

1 opakowanie

0.5 sztuki

5 łyżek

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę ugotuj we włoszczyźnie. Następnie wyjmij mięso i podziel na kawałeczki.

Krok 2

Krążki ananasa pokrój w kawałki.

Krok 3

Szparagi ugotuj. Ostudź posiekaj.

Krok 4

Wymieszaj mięso kurczaka z ananasem, szparagami, orzechami.

Krok 5

Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do sałatki.

Krok 6

Ser żółty wymieszaj ze śmietaną i majonezem, dodaj przyprawy.

Krok 7

Składniki sałatki wymieszaj, polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na Stanisława - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na Stanisława - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na Stanisława - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na Stanisława - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na Stanisława - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na Stanisława - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na Stanisława - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na Stanisława - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Brokuły z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej