Sałatka tuńczykowo - ananasowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tuńczykowo - ananasowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa i papryki pokrój w kostkę, dodaj odsączonego tuńczyka.

Krok 2

Szczypiorek posiekaj. Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.

Krok 3

Dodaj majonez i jogurt. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tuńczykowo - ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tuńczykowo - ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tuńczykowo - ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tuńczykowo - ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tuńczykowo - ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tuńczykowo - ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tuńczykowo - ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tuńczykowo - ananasowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej