
Składniki
160 gramów
1 sztuka
10 sztuk
1 łyżka
1 łyżka
0.25 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mix sałat wsypać do dużej miski (można zastąpić np. sałatą lodową). Ogórka obrać ze skórki i pokroić w dużą kostkę. Rzodkiewki pokroić na 4 części i dodać do pozostałych warzyw.
Krok 2
Wymieszać sos sałatkowy czosnkowy Knorr z majonezem i wodą.
Krok 3
Warzywa wymieszać z sosem i odstawić na 15 minut. Pizzę (świetnie nadaje się pizza pozostała z poprzedniego dnia) podgrzać i pokroić na małe trójkąty.
Krok 4
Sałatkę układać na środku talerza i otoczyć ją kawałkami pizzy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej