Pizza-sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza-sałatka

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

0.25 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mix sałat wsypać do dużej miski (można zastąpić np. sałatą lodową). Ogórka obrać ze skórki i pokroić w dużą kostkę. Rzodkiewki pokroić na 4 części i dodać do pozostałych warzyw.

Krok 2

Wymieszać sos sałatkowy czosnkowy Knorr z majonezem i wodą.

Krok 3

Warzywa wymieszać z sosem i odstawić na 15 minut. Pizzę (świetnie nadaje się pizza pozostała z poprzedniego dnia) podgrzać i pokroić na małe trójkąty.

Krok 4

Sałatkę układać na środku talerza i otoczyć ją kawałkami pizzy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej