Pizza-sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza-sałatka

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

0.25 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mix sałat wsypać do dużej miski (można zastąpić np. sałatą lodową). Ogórka obrać ze skórki i pokroić w dużą kostkę. Rzodkiewki pokroić na 4 części i dodać do pozostałych warzyw.

Krok 2

Wymieszać sos sałatkowy czosnkowy Knorr z majonezem i wodą.

Krok 3

Warzywa wymieszać z sosem i odstawić na 15 minut. Pizzę (świetnie nadaje się pizza pozostała z poprzedniego dnia) podgrzać i pokroić na małe trójkąty.

Krok 4

Sałatkę układać na środku talerza i otoczyć ją kawałkami pizzy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej