
Składniki
160 gramów
1 sztuka
10 sztuk
1 łyżka
1 łyżka
0.25 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mix sałat wsypać do dużej miski (można zastąpić np. sałatą lodową). Ogórka obrać ze skórki i pokroić w dużą kostkę. Rzodkiewki pokroić na 4 części i dodać do pozostałych warzyw.
Krok 2
Wymieszać sos sałatkowy czosnkowy Knorr z majonezem i wodą.
Krok 3
Warzywa wymieszać z sosem i odstawić na 15 minut. Pizzę (świetnie nadaje się pizza pozostała z poprzedniego dnia) podgrzać i pokroić na małe trójkąty.
Krok 4
Sałatkę układać na środku talerza i otoczyć ją kawałkami pizzy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej