Pizza-sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza-sałatka

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

0.25 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mix sałat wsypać do dużej miski (można zastąpić np. sałatą lodową). Ogórka obrać ze skórki i pokroić w dużą kostkę. Rzodkiewki pokroić na 4 części i dodać do pozostałych warzyw.

Krok 2

Wymieszać sos sałatkowy czosnkowy Knorr z majonezem i wodą.

Krok 3

Warzywa wymieszać z sosem i odstawić na 15 minut. Pizzę (świetnie nadaje się pizza pozostała z poprzedniego dnia) podgrzać i pokroić na małe trójkąty.

Krok 4

Sałatkę układać na środku talerza i otoczyć ją kawałkami pizzy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza-sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej