
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz i wydrąż środek z pestkami. Miąższ dyni zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2
Przygotuj paprykowo – ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz oliwą.

Krok 3
Kolendrę pokrój drobno, wymieszaj ze startą dynią i przełóż do salaterki. Wymieszaj wszystko z przygotowanym sosem i podawaj.


Dobra rada:
Aby zaostrzyć nieco smak sałatki dodaj do sosu odrobinę posiekanej papryczki chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej