
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz i wydrąż środek z pestkami. Miąższ dyni zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2
Przygotuj paprykowo – ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz oliwą.

Krok 3
Kolendrę pokrój drobno, wymieszaj ze startą dynią i przełóż do salaterki. Wymieszaj wszystko z przygotowanym sosem i podawaj.


Dobra rada:
Aby zaostrzyć nieco smak sałatki dodaj do sosu odrobinę posiekanej papryczki chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej