Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
218 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

231 osób wydrukowało

Pobierz pdf

395 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz i wydrąż środek z pestkami. Miąższ dyni zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - Krok 1

Krok 2

Przygotuj paprykowo – ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz oliwą.

Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - Krok 2

Krok 3

Kolendrę pokrój drobno, wymieszaj ze startą dynią i przełóż do salaterki. Wymieszaj wszystko z przygotowanym sosem i podawaj.

Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby zaostrzyć nieco smak sałatki dodaj do sosu odrobinę posiekanej papryczki chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z dyni ze świeżą kolendrąSałatka z dyni ze świeżą kolendrą

Dynię obierz i wydrąż środek z pestkami. Miąższ dyni zetrzyj na tarce o grubych oczkach.