Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz i wydrąż środek z pestkami. Miąższ dyni zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Przygotuj paprykowo – ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz oliwą.
Krok 3
Kolendrę pokrój drobno, wymieszaj ze startą dynią i przełóż do salaterki. Wymieszaj wszystko z przygotowanym sosem i podawaj.
Dobra rada:
Aby zaostrzyć nieco smak sałatki dodaj do sosu odrobinę posiekanej papryczki chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej