Składniki
0.5 sztuki
3 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Por umyć i pokroić w paski
Krok 2
Pomidory i paprykę umyć i pokroić w kostkę
Krok 3
Cebulę obrać i pokroić w paski
Krok 4
Rzodkiewki pokroić w paski
Krok 5
Czosnek marynowany pokroić
Krok 6
Koperek pokroić
Krok 7
Wszystko razem dokładnie wymieszać w misce i doprawić czosnkiem mielonym
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej