Kolorowa sałatka z makaronem i krabem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kolorowa z krabami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

20 dekagramów

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

3 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paluszki krabowe rozmroź, osusz i pokrój kostkę. Makaron ugotuj al dente, odcedź i ostudź.

Krok 2

Papryki umyj usuń gniazda nasienne a miąższ pokrój w słupki 1,5 cm. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Szczypiorek posiekaj.

Krok 3

Makaron wymieszaj z paluszkami krabowymi,rzodkiewką i szczypiorkiem.

Krok 4

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 3 łyżkami wody i majonezem.

Krok 5

Sałatkę polej sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej