
Składniki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
30 dekagramów
3 łyżki
8 sztuk
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paluszki krabowe rozmroź, osusz i pokrój kostkę. Makaron ugotuj al dente, odcedź i ostudź.
Krok 2
Papryki umyj usuń gniazda nasienne a miąższ pokrój w słupki 1,5 cm. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Makaron wymieszaj z paluszkami krabowymi,rzodkiewką i szczypiorkiem.
Krok 4
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 3 łyżkami wody i majonezem.
Krok 5
Sałatkę polej sosem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































