Kolorowa sałatka z makaronem i krabem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kolorowa z krabami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

30 dekagramów

3 łyżki

8 sztuk

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paluszki krabowe rozmroź, osusz i pokrój kostkę. Makaron ugotuj al dente, odcedź i ostudź.

Krok 2

Papryki umyj usuń gniazda nasienne a miąższ pokrój w słupki 1,5 cm. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Szczypiorek posiekaj.

Krok 3

Makaron wymieszaj z paluszkami krabowymi,rzodkiewką i szczypiorkiem.

Krok 4

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 3 łyżkami wody i majonezem.

Krok 5

Sałatkę polej sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej