Kolorowa sałatka z makaronem i krabem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kolorowa z krabami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

30 dekagramów

3 łyżki

8 sztuk

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paluszki krabowe rozmroź, osusz i pokrój kostkę. Makaron ugotuj al dente, odcedź i ostudź.

Krok 2

Papryki umyj usuń gniazda nasienne a miąższ pokrój w słupki 1,5 cm. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Szczypiorek posiekaj.

Krok 3

Makaron wymieszaj z paluszkami krabowymi,rzodkiewką i szczypiorkiem.

Krok 4

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 3 łyżkami wody i majonezem.

Krok 5

Sałatkę polej sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kolorowa z krabami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej