
Składniki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
30 dekagramów
3 łyżki
8 sztuk
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paluszki krabowe rozmroź, osusz i pokrój kostkę. Makaron ugotuj al dente, odcedź i ostudź.
Krok 2
Papryki umyj usuń gniazda nasienne a miąższ pokrój w słupki 1,5 cm. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Makaron wymieszaj z paluszkami krabowymi,rzodkiewką i szczypiorkiem.
Krok 4
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 3 łyżkami wody i majonezem.
Krok 5
Sałatkę polej sosem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej