Sałatka z krewetek video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetek - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
346 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

336 osób wydrukowało

Pobierz pdf

357 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmroź krewetki i odsącz na papierowym ręczniku. Czosnek drobno posiekaj. Na rozgrzanej łyżce oliwy zeszklij czosnek, dodaj krewetki, delikatnie dopraw je solą i sokiem z cytryny. Odstaw do przestudzenia.

Sałatka z krewetek - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Umyj i osusz sałatę, porwij w mniejsze kawałki.

Sałatka z krewetek - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Pokrój pomidory w cząstki, oliwki pokrój w plasterki.

Sałatka z krewetek - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr z wodą i połącz z 3 łyżkami oliwy.

Sałatka z krewetek - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Sałatę, krewetki, oliwki i pomidory przełóż do salaterki, sałatkę polej sosem i wymieszaj.

Sałatka z krewetek - VIDEO - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Jakub Nowak

    Jakub Nowak , 08.11.2015

    rewolucja smaków w buzi

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetek - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetek - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetek - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetek - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetek - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetek - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetek - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetek - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z krewetek - VIDEOSałatka z krewetek - VIDEO

Pełna koloru sałatka z krewetek przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom owoców morza. Jest prosta w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo efektowna. Krewetki w tym wydaniu są wyjątkowo delikatne, a jednocześnie mają wyrazisty smak, głównie dzięki przysmażeniu ich na oliwie razem z czosnkiem i sokiem z cytryny. Po połączeniu ich z mieszanką chrupiących, świeżych sałat, pokrojonymi w cząstki pomidorami oraz czarnymi oliwkami, tworzą doskonałą kompozycję i efektownie prezentują się na talerzu, np. podczas przyjęcia. Sałatkę z krewetek podawaj z sosem koperkowo-ziołowym na bazie oliwy z oliwek oraz ziół. Możesz ją serwować udekorowaną liśćmi bazylii, pomidorkami koktajlowymi czy oregano. Jako dodatek podaj chrupiącą bagietkę, wytrawne paluchy z ciasta francuskiego lub razowe pieczywo. Danie sprawdzi się nie tylko jako wykwintna kolacja, ale także jako imprezowa przekąska. Wypróbuj nasz przepis na tę pyszną sałatkę z owocami morza w roli głównej! Sprawdź, jak smakuje i koniecznie podziel się z nami swoją opinią.