Sałatka z ogórków gruntowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ogórków gruntowych

Autor: mała gastronomia

ratingratingratingratingrating

8

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

137 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 kilogramy

0.5 kilograma

0.5 kilograma

0.5 kilograma

1 sztuka

1 pęczek

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obrać , pokroić w plastry , posolić dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz koper lub pietruszkę , marchew poszatkowaną na grubej tarce , paprykę , dodać cukier ocet , olej , posypać pieprzem , wymieszać i zostawić do następnego dnia , Następnego dnia włożyć do słoików i gotować 10 min . ja osobiście dodaję pietruszkę i nie dodaję papryki . Wszystko kroi mi maszyna którą posiadam :) sałatka jest dobra do obiadów :)

mała gastronomia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka do grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej