
Składniki
0.5 kilograma
1 szklanka
0.5 kilograma
2 łyżki
1 szklanka
0.5 kilograma
4 kilogramy
1 sztuka
1 szklanka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obrać , pokroić w plastry , posolić dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz koper lub pietruszkę , marchew poszatkowaną na grubej tarce , paprykę , dodać cukier ocet , olej , posypać pieprzem , wymieszać i zostawić do następnego dnia , Następnego dnia włożyć do słoików i gotować 10 min . ja osobiście dodaję pietruszkę i nie dodaję papryki . Wszystko kroi mi maszyna którą posiadam :) sałatka jest dobra do obiadów :)

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej