Sałatka z ogórków gruntowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ogórków gruntowych

Autor: mała gastronomia

ratingratingratingratingrating

8

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

137 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 kilogramy

0.5 kilograma

0.5 kilograma

0.5 kilograma

1 sztuka

1 pęczek

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obrać , pokroić w plastry , posolić dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz koper lub pietruszkę , marchew poszatkowaną na grubej tarce , paprykę , dodać cukier ocet , olej , posypać pieprzem , wymieszać i zostawić do następnego dnia , Następnego dnia włożyć do słoików i gotować 10 min . ja osobiście dodaję pietruszkę i nie dodaję papryki . Wszystko kroi mi maszyna którą posiadam :) sałatka jest dobra do obiadów :)

mała gastronomia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej