Sałatka z ogórków gruntowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ogórków gruntowych

Autor: mała gastronomia

ratingratingratingratingrating

14

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

169 osób wydrukowało

Pobierz pdf

187 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 szklanka

0.5 kilograma

2 łyżki

1 szklanka

0.5 kilograma

4 kilogramy

1 sztuka

1 szklanka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obrać , pokroić w plastry , posolić dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz koper lub pietruszkę , marchew poszatkowaną na grubej tarce , paprykę , dodać cukier ocet , olej , posypać pieprzem , wymieszać i zostawić do następnego dnia , Następnego dnia włożyć do słoików i gotować 10 min . ja osobiście dodaję pietruszkę i nie dodaję papryki . Wszystko kroi mi maszyna którą posiadam :) sałatka jest dobra do obiadów :)

mała gastronomia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej