Sałatka z ogórków gruntowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ogórków gruntowych

Autor: mała gastronomia

ratingratingratingratingrating

14

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

169 osób wydrukowało

Pobierz pdf

187 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 szklanka

0.5 kilograma

2 łyżki

1 szklanka

0.5 kilograma

4 kilogramy

1 sztuka

1 szklanka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obrać , pokroić w plastry , posolić dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz koper lub pietruszkę , marchew poszatkowaną na grubej tarce , paprykę , dodać cukier ocet , olej , posypać pieprzem , wymieszać i zostawić do następnego dnia , Następnego dnia włożyć do słoików i gotować 10 min . ja osobiście dodaję pietruszkę i nie dodaję papryki . Wszystko kroi mi maszyna którą posiadam :) sałatka jest dobra do obiadów :)

mała gastronomia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej