Sałatka z ogórków gruntowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ogórków gruntowych

Autor: mała gastronomia

ratingratingratingratingrating

13

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

168 osób wydrukowało

Pobierz pdf

186 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 szklanka

0.5 kilograma

2 łyżki

1 szklanka

0.5 kilograma

4 kilogramy

1 sztuka

1 szklanka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obrać , pokroić w plastry , posolić dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz koper lub pietruszkę , marchew poszatkowaną na grubej tarce , paprykę , dodać cukier ocet , olej , posypać pieprzem , wymieszać i zostawić do następnego dnia , Następnego dnia włożyć do słoików i gotować 10 min . ja osobiście dodaję pietruszkę i nie dodaję papryki . Wszystko kroi mi maszyna którą posiadam :) sałatka jest dobra do obiadów :)

mała gastronomia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ogórków gruntowych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej