
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
0.5 szklanki
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Kolendrę i czosnek pokrój drobno i wymieszaj z sosem.

Krok 2
Fasolę namocz dzień wcześniej w zimnej wodzie, następnie ugotuj po tym czasie. Wystudź.

Krok 3
Cykorię pokrój w krążki, następnie porozdzielaj listki. Oliwki pokrój w krążki a cebulę w piórka.

Krok 4
Wszystkie składniki sałatki połącz ze sobą, dodaj przygotowany sos sałatkowy i wymieszaj. Przełóż do salaterki i podaj na stół.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej