
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
0.5 szklanki
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Kolendrę i czosnek pokrój drobno i wymieszaj z sosem.

Krok 2
Fasolę namocz dzień wcześniej w zimnej wodzie, następnie ugotuj po tym czasie. Wystudź.

Krok 3
Cykorię pokrój w krążki, następnie porozdzielaj listki. Oliwki pokrój w krążki a cebulę w piórka.

Krok 4
Wszystkie składniki sałatki połącz ze sobą, dodaj przygotowany sos sałatkowy i wymieszaj. Przełóż do salaterki i podaj na stół.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej