Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Kolendrę i czosnek pokrój drobno i wymieszaj z sosem.
Krok 2
Fasolę namocz dzień wcześniej w zimnej wodzie, następnie ugotuj po tym czasie. Wystudź.
Krok 3
Cykorię pokrój w krążki, następnie porozdzielaj listki. Oliwki pokrój w krążki a cebulę w piórka.
Krok 4
Wszystkie składniki sałatki połącz ze sobą, dodaj przygotowany sos sałatkowy i wymieszaj. Przełóż do salaterki i podaj na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej