Sałatka z cykorii z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z cykorii z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

0.5 szklanki

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Kolendrę i czosnek pokrój drobno i wymieszaj z sosem.

Sałatka z cykorii z oliwkami - Krok 1

Krok 2

Fasolę namocz dzień wcześniej w zimnej wodzie, następnie ugotuj po tym czasie. Wystudź.

Sałatka z cykorii z oliwkami - Krok 2

Krok 3

Cykorię pokrój w krążki, następnie porozdzielaj listki. Oliwki pokrój w krążki a cebulę w piórka.

Sałatka z cykorii z oliwkami - Krok 3

Krok 4

Wszystkie składniki sałatki połącz ze sobą, dodaj przygotowany sos sałatkowy i wymieszaj. Przełóż do salaterki i podaj na stół.

Sałatka z cykorii z oliwkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cykorii z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cykorii z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cykorii z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cykorii z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cykorii z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cykorii z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cykorii z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z cykorii z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z cykorii z oliwkamiSałatka z cykorii z oliwkami

Sos Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Kolendrę i czosnek pokrój drobno i wymieszaj z sosem.