Sałatka z makaronu ryżowego i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronu ryżowego i papryki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.2 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

7 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz w ciepłej wodzie na 15 minut, odcedź i posiekaj. Makaron zalej ciepłą wodą i poczekaj aż zmięknie. Następnie odcedź go i pokrój nożem na krótsze kawałki.

Krok 2

Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie paseczki.

Krok 3

Ogórka obierz i również pokrój na cienkie paseczki.

Krok 4

Do miski wrzuć wszystkie warzywa, makaron i grzyby i wymieszaj.

Krok 5

Bulionetkę Knorr zagotuj z szklanką wody.

Krok 6

Płyn wystudź i dodaj do niego chilli, sos sojowy i miód. Dokładnie wymieszaj i polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronu ryżowego i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronu ryżowego i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronu ryżowego i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronu ryżowego i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronu ryżowego i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronu ryżowego i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronu ryżowego i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronu ryżowego i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
SPAGETTI
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej