Sałatka z makaronu ryżowego i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronu ryżowego i papryki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.2 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

7 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz w ciepłej wodzie na 15 minut, odcedź i posiekaj. Makaron zalej ciepłą wodą i poczekaj aż zmięknie. Następnie odcedź go i pokrój nożem na krótsze kawałki.

Krok 2

Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie paseczki.

Krok 3

Ogórka obierz i również pokrój na cienkie paseczki.

Krok 4

Do miski wrzuć wszystkie warzywa, makaron i grzyby i wymieszaj.

Krok 5

Bulionetkę Knorr zagotuj z szklanką wody.

Krok 6

Płyn wystudź i dodaj do niego chilli, sos sojowy i miód. Dokładnie wymieszaj i polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronu ryżowego i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronu ryżowego i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronu ryżowego i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronu ryżowego i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronu ryżowego i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronu ryżowego i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronu ryżowego i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronu ryżowego i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej