
Składniki
null
0.2 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
7 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz w ciepłej wodzie na 15 minut, odcedź i posiekaj. Makaron zalej ciepłą wodą i poczekaj aż zmięknie. Następnie odcedź go i pokrój nożem na krótsze kawałki.
Krok 2
Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie paseczki.
Krok 3
Ogórka obierz i również pokrój na cienkie paseczki.
Krok 4
Do miski wrzuć wszystkie warzywa, makaron i grzyby i wymieszaj.
Krok 5
Bulionetkę Knorr zagotuj z szklanką wody.
Krok 6
Płyn wystudź i dodaj do niego chilli, sos sojowy i miód. Dokładnie wymieszaj i polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej