
Składniki
null
0.2 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
7 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz w ciepłej wodzie na 15 minut, odcedź i posiekaj. Makaron zalej ciepłą wodą i poczekaj aż zmięknie. Następnie odcedź go i pokrój nożem na krótsze kawałki.
Krok 2
Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie paseczki.
Krok 3
Ogórka obierz i również pokrój na cienkie paseczki.
Krok 4
Do miski wrzuć wszystkie warzywa, makaron i grzyby i wymieszaj.
Krok 5
Bulionetkę Knorr zagotuj z szklanką wody.
Krok 6
Płyn wystudź i dodaj do niego chilli, sos sojowy i miód. Dokładnie wymieszaj i polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej