
Składniki
null
0.2 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
7 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz w ciepłej wodzie na 15 minut, odcedź i posiekaj. Makaron zalej ciepłą wodą i poczekaj aż zmięknie. Następnie odcedź go i pokrój nożem na krótsze kawałki.
Krok 2
Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie paseczki.
Krok 3
Ogórka obierz i również pokrój na cienkie paseczki.
Krok 4
Do miski wrzuć wszystkie warzywa, makaron i grzyby i wymieszaj.
Krok 5
Bulionetkę Knorr zagotuj z szklanką wody.
Krok 6
Płyn wystudź i dodaj do niego chilli, sos sojowy i miód. Dokładnie wymieszaj i polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej