Sałatka z wędzonym kurczakiem i camembert
łatwe
522 osoby zapisały

Składniki
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę podziel na kawałki. Kurczaka obierz z kości i pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
Paprykę i ogórka pokrój w paski. Pomidorki przekrój na pół. Dodaj suszoną żurawinę, całość wymieszaj. Ser pokrój w cząstki.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 4
Wszystkie składniki ułóż na talerzu, a następnie polej przygotowanym sosem Przed podaniem posyp suszonym oregano.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z wędzonym kurczakiem i camembert
Sałatka z wędzonym kurczakiem, serem camembert i pomidorkami cherry to szybki i łatwy przepis na drugie śniadanie w pracy. Danie sprawdzi się również jako podwieczorek lub wytrawna kolacja. Na początek kurczaka po oddzieleniu od kości, podziel na drobne kawałki. Następnie porwij na niewielkie listki sałatę lodową. Dla urozmaicenia dodaj na przykład sałatę rzymską, rukolę lub roszponkę. Warzywa, czyli paprykę, ogórki i pomidorki, pokrój i dodaj do nich suszoną żurawinę. Ma słodki, lekko cierpki smak, który świetnie pasuje do sera camembert oraz kurczaka. Jako dodatek, dorzuć także ziarna słonecznika lub pestki dyni. Sałatkę z wędzonym kurczakiem, serem camembert i pomidorkami cherry podawaj z bagietką zapieczoną w piekarniku, razem z suszonymi pomidorami i ziołami. Dobrym sposobem będzie także dodatek drobnych grzanek z chleba tostowego. Całość polej sosem we włoskim stylu. Twórz własne kombinacje warzyw, inspirując się naszym przepisem i koniecznie podziel się swoimi sposobami na tę potrawę.