
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
100 gramów
3 łyżki
1 łyżka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Piersi z kurczaka oprósz przyprawą Knorr i usmaż. Po ostudzeniu pokrój w paseczki.

Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. Sałatę pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 3
Wymieszaj ze sobą sałatę, kurczaka, ser i sos sałatkowy. Posyp grzankami. Sałatka Cezar najlepiej smakuje, gdy doprawimy ją koreczkami helskimi lub anchois.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Cezar z kurczakiem
W skład przepisu na sałatkę Cezar niemal zawsze wchodzą pierś z kurczaka, chrupiąca sałata lodowa lub rzymska oraz świeże warzywa. Nieodzownym dodatkiem jest również sos, który ładnie połączy składniki. Przygotowywany na bazie gęstego majonezu i parmezanu sprawi, że całość będzie doskonale smakować. Mięso do sałatki Cezar z kurczakiem również powinno być wyraziście doprawione, by zapewnić niezrównane doznania smakowe każdemu, kto będzie miał okazję jej spróbować. Wbrew pozorom sałatka Cezara nie ma wiele wspólnego ze słynnym rzymskim cesarzem. Chcesz dowiedzieć się więcej? Zapraszamy do kuchni!
Dla kogo? Cezar (sałatka) zostanie twoim sprzymierzeńcem w kuchni. Zwłaszcza jeśli jesteś zdania, że sałatki mogą być naprawdę efektownymi specjałami i nie należy uznawać ich wyłącznie za mało istotny dodatek do dań głównych.
Na jaką okazję? Sałatka Cezar to prawdziwy imprezowy hit. Prezentuje się niezwykle wykwintnie na talerzu, a przy tym jest prosta w przygotowaniu. Pyszna sałatka Cezar z kurczakiem i warzywami to trafiony pomysł na kolorowy lunch lub kolację.
Czy wiesz, że? Sałatkę Cezar wymyślił ponoć włoski imigrant mieszkający w Stanach Zjednoczonych. Miała być to potrawa zrobiona z niczego. Sałatka z kurczakiem powstała bowiem z resztek, które mężczyzna miał w lodówce. Kto by przypuszczał, że wyśmienity przepis na sałatkę Cezar narodził się przypadkowo!
Dla urozmaicenia: Sałatka Cezar powinna zostać posypana grzankami, które będą przyjemnie chrupać. Wedle uznania dodać można również anchois, czyli drobne fileciki rybne.