Składniki
2 sztuki
2 szczypty
2 szczypty
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
100 gramów
sos czosnkowy:
125 mililitrów
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierś z kurczaka na drobne kawałki, przypraw solą, pieprzem oraz Przyprawą do kurczaka i odstaw na 30 minut do lodówki. Po tym czasie smaż na złoty kolor.
Krok 2
Kapustę pekińska poszatkuj, pomidory, ogórki, cebulę pokrój w kostkę, dodaj kukurydzę i kawałki piersi z kurczaka.
Krok 3
Następnie zalej sosem czosnkowym i posyp sałatkę startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej