Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotować wodę, wrzucić połowę kostki Rosół z kury Knorr oraz quinoa.. Gotować 15minut i dodać suszone pomidory w płatkach. Gotować jeszcze ok. 5 minut. Odcedzić.

Krok 2

Mięso opłukać pod bieżącą wodą, natrzeć Przyprawą do kurczaka Knorr, a następnie usmażyć na oliwie na złoty kolor. Odstawić do przestygnięcia, po czym oddzielić od kości i pokroić w mniejsze kawałki.

Krok 3

Quinoa wymieszać z ciecierzycą i mięsem. Doprawić do smaku szczyptą pieprzu, ziół prowansalskich oraz przyprawami w mini kostkach: czosnek i bazylia.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej