Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku zagotować wodę, wrzucić połowę kostki Rosół z kury Knorr oraz quinoa.. Gotować 15minut i dodać suszone pomidory w płatkach. Gotować jeszcze ok. 5 minut. Odcedzić.
Krok 2
Mięso opłukać pod bieżącą wodą, natrzeć Przyprawą do kurczaka Knorr, a następnie usmażyć na oliwie na złoty kolor. Odstawić do przestygnięcia, po czym oddzielić od kości i pokroić w mniejsze kawałki.
Krok 3
Quinoa wymieszać z ciecierzycą i mięsem. Doprawić do smaku szczyptą pieprzu, ziół prowansalskich oraz przyprawami w mini kostkach: czosnek i bazylia.

Dobra rada:
Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej