Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotować wodę, wrzucić połowę kostki Rosół z kury Knorr oraz quinoa.. Gotować 15minut i dodać suszone pomidory w płatkach. Gotować jeszcze ok. 5 minut. Odcedzić.

Krok 2

Mięso opłukać pod bieżącą wodą, natrzeć Przyprawą do kurczaka Knorr, a następnie usmażyć na oliwie na złoty kolor. Odstawić do przestygnięcia, po czym oddzielić od kości i pokroić w mniejsze kawałki.

Krok 3

Quinoa wymieszać z ciecierzycą i mięsem. Doprawić do smaku szczyptą pieprzu, ziół prowansalskich oraz przyprawami w mini kostkach: czosnek i bazylia.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej