Sałatka z quinoa z ciecierzycą i kurczakiem
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku zagotować wodę, wrzucić połowę kostki Rosół z kury Knorr oraz quinoa.. Gotować 15minut i dodać suszone pomidory w płatkach. Gotować jeszcze ok. 5 minut. Odcedzić.
Krok 2
Mięso opłukać pod bieżącą wodą, natrzeć Przyprawą do kurczaka Knorr, a następnie usmażyć na oliwie na złoty kolor. Odstawić do przestygnięcia, po czym oddzielić od kości i pokroić w mniejsze kawałki.
Krok 3
Quinoa wymieszać z ciecierzycą i mięsem. Doprawić do smaku szczyptą pieprzu, ziół prowansalskich oraz przyprawami w mini kostkach: czosnek i bazylia.

Dobra rada:
Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej