Sałatka ze świeżym szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze świeżym szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
226 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

332 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

468 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżki

300 gramów

100 mililitrów

120 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Sałatka ze świeżym szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Sałatka ze świeżym szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Następnie smaż mięso na patelni ok. 10 minut, odwracając je co jakiś czas.

Sałatka ze świeżym szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Szpinak dokładnie umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do dużej miski. Dodaj pokrojone w paski śliwki i pokruszone orzechy.

Sałatka ze świeżym szpinakiem - Krok 4

Krok 5

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i połową sera na jednolitą masę.

Sałatka ze świeżym szpinakiem - Krok 5

Krok 6

Teraz połącz wszystkie składniki z sosem i przełóż sałatkę do mniejszych miseczek lub salaterek.

Sałatka ze świeżym szpinakiem - Krok 6

Krok 7

Usmażone piersi z kurczaka potnij w paski i połóż na szpinaku. Przed podaniem posyp sałatkę kawałkami pozostałego sera pleśniowego. Możesz także udekorować potrawę orzechami włoskim i śliwkami. Doskonale smakuje z grzankami.

Sałatka ze świeżym szpinakiem - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Puree z bobu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ze świeżym szpinakiemSałatka ze świeżym szpinakiem

Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.