Składniki
5 sztuk
2 łyżki
300 gramów
100 mililitrów
120 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 łyżki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Krok 3
Następnie smaż mięso na patelni ok. 10 minut, odwracając je co jakiś czas.

Krok 4
Szpinak dokładnie umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do dużej miski. Dodaj pokrojone w paski śliwki i pokruszone orzechy.

Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i połową sera na jednolitą masę.

Krok 6
Teraz połącz wszystkie składniki z sosem i przełóż sałatkę do mniejszych miseczek lub salaterek.

Krok 7
Usmażone piersi z kurczaka potnij w paski i połóż na szpinaku. Przed podaniem posyp sałatkę kawałkami pozostałego sera pleśniowego. Możesz także udekorować potrawę orzechami włoskim i śliwkami. Doskonale smakuje z grzankami.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej