Składniki
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
2 sztuki
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce pomieszaj sok wyciśnięty z cytryny, oliwę z oliwek oraz sos sałatkowy Knorr. Biały ser zetrzyj na tarce lub pokrusz, połącz z roztartym na miazgę czosnkiem, czarnym grubo mielonym pieprzem oraz pokrojoną bazylią.
Krok 2
Pomidory i obrane awokado pokrój w grube plastry. Układaj je na dużym okrągłym talerzu na przemian.
Krok 3
Po wierzchu pomidorów rozłóż sałatę rukolę, całość dokładnie polej sosem sałatkowym, a z wierzchu posyp białym serem.
Dobra rada:
Do pomidorów można dodać czerwoną cebulę pokrojoną w cienkie plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuZimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z pomidorów i awokado
Sałatka z soczystych pomidorów i kremowego awokado będzie znakomitym uzupełnieniem obiadu lub smaczną kolacją. Przygotujesz ją dość szybko z zaledwie kilku składników: pomidorów – żółtych śliwkowych i malinowych, awokado, rukoli, chudego sera białego, czosnku oraz przypraw. Warzywa i owoc pokrój w grube plastry i poukładaj naprzemiennie na dużym półmisku. Na środku ułóż rukolę i polej całość ziołowym sosem sałatkowym z trybulą. Wierzch potrawy posyp startym białym serem zmieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, świeżą bazylią i zmielonym czarnym pieprzem. Jeśli chcesz, by smak potrawy był bardziej pikantny, możesz też użyć odrobiny chili. Sałatka z pomidorów i awokado będzie wyśmienita również posypana prażonymi pestkami dyni lub słonecznika. Podawaj ją jako samodzielne danie – solo, ze świeżym pieczywem albo grzankami ziołowymi. W roli dodatku sprawdzi się szczególnie w potrawach mięsnych z grilla. Przygotuj tę pyszną, pełną koloru przekąskę i podawaj ją na wiele okazji. Do dzieła!