Sałatka z czarnej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z czarnej fasoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

186 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalarepę i awokado obierz. Kalarepę pokrój w bardzo cienkie paseczki, a awokado w plastry. Pomidory przekrój na pół. Fasolę wypłucz z puszki. Z pomarańczy wykrój segmenty, a z limonki wyciśnij sok.

Sałatka z czarnej fasoli - Krok 1

Krok 2

W misce przygotuj sos - wymieszaj sok z limonki, sos sałatkowy i oliwę.

Sałatka z czarnej fasoli - Krok 2

Krok 3

W misce połącz rukolę, segmenty pomarańczy, chipsy bananowe, fasolę, kolendrę oraz awokado.

Sałatka z czarnej fasoli - Krok 3

Krok 4

Dodaj sos i wszystko razem wymieszaj.

Sałatka z czarnej fasoli - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do sałatki z czarnej fasoli można dodać usmażonego kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z czarnej fasoliSałatka z czarnej fasoli

Czarna fasola to niezbędny składnik dań kuchni meksykańskiej, przygotujesz z niej również wiele wyśmienitych sałatek. Wypróbuj wersję z tego przepisu – to prawdziwe bogactwo smaków i kolorów. Na początek obierz kalarepę i awokado. Pierwszą z nich podziel na cienkie paseczki, natomiast owoc na plastry. Pamiętaj, aby fasolę z puszki dokładnie przepłukać i osuszyć. Do sałatki dodaj również żółte pomidorki koktajlowe, które urozmaicą wygląd dania, a także cząstki pomarańczy – nadające delikatnej słodyczy. Pamiętaj również o chipsach bananowych, rukoli i posiekanej kolendrze. Wymienione składniki dobrze połączy oryginalny sos o truskawkowej nucie. Przyrządź go na bazie świeżo wyciśniętego soku z limonki i oliwy, a przygotowana potrawa będzie wyborna. Jeśli lubisz połączenie warzyw i mięsa, dodaj do sałatki kawałki usmażonej na patelni piersi z kurczaka. Gotowe danie serwuj z opieczonymi kawałkami ulubionego pieczywa. Mamy nadzieję, że przyrządzanie apetycznych potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.