Sałatka z czarnej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z czarnej fasoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

157 osób wydrukowało

Pobierz pdf

215 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalarepę i awokado obierz. Kalarepę pokrój w bardzo cienkie paseczki, a awokado w plastry. Pomidory przekrój na pół. Fasolę wypłucz z puszki. Z pomarańczy wykrój segmenty, a z limonki wyciśnij sok.

Sałatka z czarnej fasoli - Krok 1

Krok 2

W misce przygotuj sos - wymieszaj sok z limonki, sos sałatkowy i oliwę.

Sałatka z czarnej fasoli - Krok 2

Krok 3

W misce połącz rukolę, segmenty pomarańczy, chipsy bananowe, fasolę, kolendrę oraz awokado.

Sałatka z czarnej fasoli - Krok 3

Krok 4

Dodaj sos i wszystko razem wymieszaj.

Sałatka z czarnej fasoli - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do sałatki z czarnej fasoli można dodać usmażonego kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka piknikowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z czarnej fasoliSałatka z czarnej fasoli

Czarna fasola to niezbędny składnik dań kuchni meksykańskiej, przygotujesz z niej również wiele wyśmienitych sałatek. Wypróbuj wersję z tego przepisu – to prawdziwe bogactwo smaków i kolorów. Na początek obierz kalarepę i awokado. Pierwszą z nich podziel na cienkie paseczki, natomiast owoc na plastry. Pamiętaj, aby fasolę z puszki dokładnie przepłukać i osuszyć. Do sałatki dodaj również żółte pomidorki koktajlowe, które urozmaicą wygląd dania, a także cząstki pomarańczy – nadające delikatnej słodyczy. Pamiętaj również o chipsach bananowych, rukoli i posiekanej kolendrze. Wymienione składniki dobrze połączy oryginalny sos o truskawkowej nucie. Przyrządź go na bazie świeżo wyciśniętego soku z limonki i oliwy, a przygotowana potrawa będzie wyborna. Jeśli lubisz połączenie warzyw i mięsa, dodaj do sałatki kawałki usmażonej na patelni piersi z kurczaka. Gotowe danie serwuj z opieczonymi kawałkami ulubionego pieczywa. Mamy nadzieję, że przyrządzanie apetycznych potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.