Sałatka z paluszków krabowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z paluszków krabowych

i ananasa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

277 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

223 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

202 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój paluszki krabowe pod małym kątem w plastry.

Krok 2

Posiekaj ananasa oraz paprykę w paski podobne do paluszków krabowych.

Krok 3

Umyj i obierz selera naciowego, pokrój podobnie jak paprykę i ananasa.

Krok 4

Porwij sałatę lodową na małe kawałki.

Krok 5

Wymieszaj majonez z ketchupem i dodaj rozkruszoną przyprawę w mini kostkach Knorr. Sos połącz ze składnikami sałatki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z paluszków krabowychSałatka z paluszków krabowych

Paluszki krabowe, czyli surimi, to popularny dodatek do wielu dań, który urozmaica je nie tylko smakiem, ale także charakterystycznym różowym kolorem. Wbrew swojej nazwie, zazwyczaj produkowane są z kawałków ryb morskich. Mają miękką konsystencję, dlatego dobrze będą kontrastować z chrupiącymi warzywami. W sałatce z paluszków krabowych połącz więc paprykę i seler naciowy, a bazę przygotuj z sałaty lodowej. Wspaniale skomponuje się także gotowa mieszanka sałat z radicchio czy roszponką. Do papryki i lekko pikantnego selera będzie pasować słodki akcent, np. ananas, a jeśli lubisz, możesz dorzucić także rodzynki. Sałatkę z paluszków krabowych polej sosem przygotowanym na bazie majonezu, ketchupu oraz przyprawy pietruszkowej – i podawaj. Sposobów na to jest sporo: serwuj ją w dużym liściu sałaty lodowej, z dodatkiem grzanek, kawałków bagietki albo z włoskimi paluszkami grissini – każdy będzie równie smaczny. Sałatka z paluszków krabowych to znakomity przykład na to, że przyrządzanie smacznych przekąsek jest proste – sprawdź!