Sałatka z paluszków krabowych
i ananasa
łatwe
212 osób zapisało

Składniki
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój paluszki krabowe pod małym kątem w plastry.
Krok 2
Posiekaj ananasa oraz paprykę w paski podobne do paluszków krabowych.
Krok 3
Umyj i obierz selera naciowego, pokrój podobnie jak paprykę i ananasa.
Krok 4
Porwij sałatę lodową na małe kawałki.
Krok 5
Wymieszaj majonez z ketchupem i dodaj rozkruszoną przyprawę w mini kostkach Knorr. Sos połącz ze składnikami sałatki i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z paluszków krabowych
Paluszki krabowe, czyli surimi, to popularny dodatek do wielu dań, który urozmaica je nie tylko smakiem, ale także charakterystycznym różowym kolorem. Wbrew swojej nazwie, zazwyczaj produkowane są z kawałków ryb morskich. Mają miękką konsystencję, dlatego dobrze będą kontrastować z chrupiącymi warzywami. W sałatce z paluszków krabowych połącz więc paprykę i seler naciowy, a bazę przygotuj z sałaty lodowej. Wspaniale skomponuje się także gotowa mieszanka sałat z radicchio czy roszponką. Do papryki i lekko pikantnego selera będzie pasować słodki akcent, np. ananas, a jeśli lubisz, możesz dorzucić także rodzynki. Sałatkę z paluszków krabowych polej sosem przygotowanym na bazie majonezu, ketchupu oraz przyprawy pietruszkowej – i podawaj. Sposobów na to jest sporo: serwuj ją w dużym liściu sałaty lodowej, z dodatkiem grzanek, kawałków bagietki albo z włoskimi paluszkami grissini – każdy będzie równie smaczny. Sałatka z paluszków krabowych to znakomity przykład na to, że przyrządzanie smacznych przekąsek jest proste – sprawdź!