Sałatka z paluszków krabowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z paluszków krabowych

i ananasa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

277 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

218 osób wydrukowało

Pobierz pdf

186 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój paluszki krabowe pod małym kątem w plastry.

Krok 2

Posiekaj ananasa oraz paprykę w paski podobne do paluszków krabowych.

Krok 3

Umyj i obierz selera naciowego, pokrój podobnie jak paprykę i ananasa.

Krok 4

Porwij sałatę lodową na małe kawałki.

Krok 5

Wymieszaj majonez z ketchupem i dodaj rozkruszoną przyprawę w mini kostkach Knorr. Sos połącz ze składnikami sałatki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka porowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z paluszków krabowychSałatka z paluszków krabowych

Paluszki krabowe, czyli surimi, to popularny dodatek do wielu dań, który urozmaica je nie tylko smakiem, ale także charakterystycznym różowym kolorem. Wbrew swojej nazwie, zazwyczaj produkowane są z kawałków ryb morskich. Mają miękką konsystencję, dlatego dobrze będą kontrastować z chrupiącymi warzywami. W sałatce z paluszków krabowych połącz więc paprykę i seler naciowy, a bazę przygotuj z sałaty lodowej. Wspaniale skomponuje się także gotowa mieszanka sałat z radicchio czy roszponką. Do papryki i lekko pikantnego selera będzie pasować słodki akcent, np. ananas, a jeśli lubisz, możesz dorzucić także rodzynki. Sałatkę z paluszków krabowych polej sosem przygotowanym na bazie majonezu, ketchupu oraz przyprawy pietruszkowej – i podawaj. Sposobów na to jest sporo: serwuj ją w dużym liściu sałaty lodowej, z dodatkiem grzanek, kawałków bagietki albo z włoskimi paluszkami grissini – każdy będzie równie smaczny. Sałatka z paluszków krabowych to znakomity przykład na to, że przyrządzanie smacznych przekąsek jest proste – sprawdź!