Sałatka z paluszków krabowych przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z paluszków krabowych

i ananasa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

275 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

201 osób wydrukowało

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój paluszki krabowe pod małym kątem w plastry.

Krok 2

Posiekaj ananasa oraz paprykę w paski podobne do paluszków krabowych.

Krok 3

Umyj i obierz selera naciowego, pokrój podobnie jak paprykę i ananasa.

Krok 4

Porwij sałatę lodową na małe kawałki.

Krok 5

Wymieszaj majonez z ketchupem i dodaj rozkruszoną przyprawę w mini kostkach Knorr. Sos połącz ze składnikami sałatki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Caprese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z paluszków krabowychSałatka z paluszków krabowych

Paluszki krabowe, czyli surimi, to popularny dodatek do wielu dań, który urozmaica je nie tylko smakiem, ale także charakterystycznym różowym kolorem. Wbrew swojej nazwie, zazwyczaj produkowane są z kawałków ryb morskich. Mają miękką konsystencję, dlatego dobrze będą kontrastować z chrupiącymi warzywami. W sałatce z paluszków krabowych połącz więc paprykę i seler naciowy, a bazę przygotuj z sałaty lodowej. Wspaniale skomponuje się także gotowa mieszanka sałat z radicchio czy roszponką. Do papryki i lekko pikantnego selera będzie pasować słodki akcent, np. ananas, a jeśli lubisz, możesz dorzucić także rodzynki. Sałatkę z paluszków krabowych polej sosem przygotowanym na bazie majonezu, ketchupu oraz przyprawy pietruszkowej – i podawaj. Sposobów na to jest sporo: serwuj ją w dużym liściu sałaty lodowej, z dodatkiem grzanek, kawałków bagietki albo z włoskimi paluszkami grissini – każdy będzie równie smaczny. Sałatka z paluszków krabowych to znakomity przykład na to, że przyrządzanie smacznych przekąsek jest proste – sprawdź!