
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
1 pęczek
0.5 pęczka
1 sztuka
1 sztuka
15 gramów
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj razem z skórką.
Krok 2
Po ugotowaniu przekrój ziemniaki na pół i przełóż do miski.
Krok 3
Cebulę dymkę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę i dodaj wszystko do ziemniaków.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem, musztardą i łyżką gorącej wody.
Krok 5
Połącz sos z ziemniakami i przełóż sałatkę na talerz.
Krok 6
Po wierzchu posyp makiem, startą skórką z limonki oraz listkami natki pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ziemniaczana z makiem
Ta wersja popularnej potrawy z pewnością spodoba się osobom lubiącym kulinarne eksperymenty. Sałatka ziemniaczana z makiem, skórką z limonki i wyrazistym sosem czosnkowo-musztardowym będzie świetną propozycją na smaczną kolację. Przyrządzisz ją z młodych ziemniaków – ugotuj je w skórce i przekrój na połówki. Następnie dołącz do nich pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i cebulę dymkę. Całość polej sosem, który zrobisz z majonezu, musztardy, łyżki gorącej wody oraz przyprawy czosnkowej, która nada mu zdecydowany smak. Jeśli chcesz go dodatkowo zaostrzyć, dołącz także chili. Polane sosem ziemniaki posyp makiem, startą skórką z limonki i listkami kolendry. Dzięki nim sałatka nabierze nieco orientalnego charakteru i zyska cytrusową nutę. Podawaj danie z pieczywem razowym lub z czosnkowymi grzankami. Sałatka ziemniaczana z makiem będzie też doskonałym uzupełnieniem obiadu. Pasuje do pieczeni i zapiekanek warzywnych oraz smażonych potraw. Zapoznaj się z przepisem na nią i serwuj tę pyszną przekąskę na różne okazje.