Sałatka ze szparagami i orzechami pekan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szparagami i orzechami pekan

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżeczki

60 mililitrów

60 mililitrów

1 kilogram

60 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi oczyść i wrzuć do wrzątku. Gotuj do czasu gdy będą miękkie, zanurz w zimnej wodzie i osusz.

Krok 2

Sos sojowy wymieszaj z octem, cukrem, pieprzem i solą i umieść szparagi. Marynuj przez 24 godziny w lodówce.

Krok 3

Szparagi przełóż do miseczki, posyp rozdrobnionymi orzechami oraz posiekaną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej