Sałatka ze szparagami i orzechami pekan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szparagami i orzechami pekan

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżeczki

60 mililitrów

60 mililitrów

1 kilogram

60 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi oczyść i wrzuć do wrzątku. Gotuj do czasu gdy będą miękkie, zanurz w zimnej wodzie i osusz.

Krok 2

Sos sojowy wymieszaj z octem, cukrem, pieprzem i solą i umieść szparagi. Marynuj przez 24 godziny w lodówce.

Krok 3

Szparagi przełóż do miseczki, posyp rozdrobnionymi orzechami oraz posiekaną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej