Sałatka ze szparagami i orzechami pekan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szparagami i orzechami pekan

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżeczki

60 mililitrów

60 mililitrów

1 kilogram

60 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi oczyść i wrzuć do wrzątku. Gotuj do czasu gdy będą miękkie, zanurz w zimnej wodzie i osusz.

Krok 2

Sos sojowy wymieszaj z octem, cukrem, pieprzem i solą i umieść szparagi. Marynuj przez 24 godziny w lodówce.

Krok 3

Szparagi przełóż do miseczki, posyp rozdrobnionymi orzechami oraz posiekaną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej