
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżeczki
60 mililitrów
60 mililitrów
1 kilogram
60 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi oczyść i wrzuć do wrzątku. Gotuj do czasu gdy będą miękkie, zanurz w zimnej wodzie i osusz.
Krok 2
Sos sojowy wymieszaj z octem, cukrem, pieprzem i solą i umieść szparagi. Marynuj przez 24 godziny w lodówce.
Krok 3
Szparagi przełóż do miseczki, posyp rozdrobnionymi orzechami oraz posiekaną dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej