Sałatka ze szparagami i orzechami pekan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szparagami i orzechami pekan

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżeczki

60 mililitrów

60 mililitrów

1 kilogram

60 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi oczyść i wrzuć do wrzątku. Gotuj do czasu gdy będą miękkie, zanurz w zimnej wodzie i osusz.

Krok 2

Sos sojowy wymieszaj z octem, cukrem, pieprzem i solą i umieść szparagi. Marynuj przez 24 godziny w lodówce.

Krok 3

Szparagi przełóż do miseczki, posyp rozdrobnionymi orzechami oraz posiekaną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej