Sałatka ze szparagami i orzechami pekan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szparagami i orzechami pekan

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżeczki

60 mililitrów

60 mililitrów

1 kilogram

60 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi oczyść i wrzuć do wrzątku. Gotuj do czasu gdy będą miękkie, zanurz w zimnej wodzie i osusz.

Krok 2

Sos sojowy wymieszaj z octem, cukrem, pieprzem i solą i umieść szparagi. Marynuj przez 24 godziny w lodówce.

Krok 3

Szparagi przełóż do miseczki, posyp rozdrobnionymi orzechami oraz posiekaną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szparagami i orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej