Sałatka z awokado i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z awokado

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, awokado i rzodkiewki pokrój w kostkę, ogórka na plasterki.

Krok 2

Sałatę porwać na kawałki. W misce wymieszać warzywa.

Krok 3

Dodać pokrojoną w kostkę fetę.

Krok 4

Sos wymieszać z oliwą i woda.

Krok 5

Polej sałatkę, wymieszaj i podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z awokadoSałatka z awokado

Sałatka z awokado oraz chrupiących świeżych warzyw to propozycja dla miłośników delikatnych połączeń smakowych. Kompozycję podkreśla grecki, mocno ziołowy, sos oraz ser feta. Potrawę przygotowuje się z sałaty lodowej, ogórka, rzodkiewki, żółtej papryki i awokado. Można dodatkowo posypać ją pestkami słonecznika albo świeżymi ziołami – bazylią, oregano lub kolendrą. Do sałatki warto serwować chlebek pita, ale będzie ona równie smaczna, jeśli zjesz ją z pszennym lub razowym pieczywem. Sprawdzi się też jako dodatek, zwłaszcza do mięs pieczonych i grillowanych, a także warzyw gotowanych na parze. Zjedz ją na delikatną warzywną kolację albo zabierz do pracy i razem z kanapką potraktuj jako pyszne drugie śniadanie. Sałatkę możesz też uzupełnić czarnymi oliwkami lub ugotowaną i przestudzoną ciecierzycą (grochem włoskim). Jeśli chcesz uatrakcyjnić sposób jej podania, serwuj ją w wydrążonych łupinach awokado z plasterkiem limonki na wierzchu. Przygotuj sałatkę z awokado według naszego przepisu!