Sałatka z awokado i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z awokado

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, awokado i rzodkiewki pokrój w kostkę, ogórka na plasterki.

Krok 2

Sałatę porwać na kawałki. W misce wymieszać warzywa.

Krok 3

Dodać pokrojoną w kostkę fetę.

Krok 4

Sos wymieszać z oliwą i woda.

Krok 5

Polej sałatkę, wymieszaj i podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z awokadoSałatka z awokado

Sałatka z awokado oraz chrupiących świeżych warzyw to propozycja dla miłośników delikatnych połączeń smakowych. Kompozycję podkreśla grecki, mocno ziołowy, sos oraz ser feta. Potrawę przygotowuje się z sałaty lodowej, ogórka, rzodkiewki, żółtej papryki i awokado. Można dodatkowo posypać ją pestkami słonecznika albo świeżymi ziołami – bazylią, oregano lub kolendrą. Do sałatki warto serwować chlebek pita, ale będzie ona równie smaczna, jeśli zjesz ją z pszennym lub razowym pieczywem. Sprawdzi się też jako dodatek, zwłaszcza do mięs pieczonych i grillowanych, a także warzyw gotowanych na parze. Zjedz ją na delikatną warzywną kolację albo zabierz do pracy i razem z kanapką potraktuj jako pyszne drugie śniadanie. Sałatkę możesz też uzupełnić czarnymi oliwkami lub ugotowaną i przestudzoną ciecierzycą (grochem włoskim). Jeśli chcesz uatrakcyjnić sposób jej podania, serwuj ją w wydrążonych łupinach awokado z plasterkiem limonki na wierzchu. Przygotuj sałatkę z awokado według naszego przepisu!