Sałatka z awokado i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z awokado

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, awokado i rzodkiewki pokrój w kostkę, ogórka na plasterki.

Krok 2

Sałatę porwać na kawałki. W misce wymieszać warzywa.

Krok 3

Dodać pokrojoną w kostkę fetę.

Krok 4

Sos wymieszać z oliwą i woda.

Krok 5

Polej sałatkę, wymieszaj i podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z awokadoSałatka z awokado

Sałatka z awokado oraz chrupiących świeżych warzyw to propozycja dla miłośników delikatnych połączeń smakowych. Kompozycję podkreśla grecki, mocno ziołowy, sos oraz ser feta. Potrawę przygotowuje się z sałaty lodowej, ogórka, rzodkiewki, żółtej papryki i awokado. Można dodatkowo posypać ją pestkami słonecznika albo świeżymi ziołami – bazylią, oregano lub kolendrą. Do sałatki warto serwować chlebek pita, ale będzie ona równie smaczna, jeśli zjesz ją z pszennym lub razowym pieczywem. Sprawdzi się też jako dodatek, zwłaszcza do mięs pieczonych i grillowanych, a także warzyw gotowanych na parze. Zjedz ją na delikatną warzywną kolację albo zabierz do pracy i razem z kanapką potraktuj jako pyszne drugie śniadanie. Sałatkę możesz też uzupełnić czarnymi oliwkami lub ugotowaną i przestudzoną ciecierzycą (grochem włoskim). Jeśli chcesz uatrakcyjnić sposób jej podania, serwuj ją w wydrążonych łupinach awokado z plasterkiem limonki na wierzchu. Przygotuj sałatkę z awokado według naszego przepisu!