
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę, awokado i rzodkiewki pokrój w kostkę, ogórka na plasterki.
Krok 2
Sałatę porwać na kawałki. W misce wymieszać warzywa.
Krok 3
Dodać pokrojoną w kostkę fetę.
Krok 4
Sos wymieszać z oliwą i woda.
Krok 5
Polej sałatkę, wymieszaj i podawaj od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z awokado
Sałatka z awokado oraz chrupiących świeżych warzyw to propozycja dla miłośników delikatnych połączeń smakowych. Kompozycję podkreśla grecki, mocno ziołowy, sos oraz ser feta. Potrawę przygotowuje się z sałaty lodowej, ogórka, rzodkiewki, żółtej papryki i awokado. Można dodatkowo posypać ją pestkami słonecznika albo świeżymi ziołami – bazylią, oregano lub kolendrą. Do sałatki warto serwować chlebek pita, ale będzie ona równie smaczna, jeśli zjesz ją z pszennym lub razowym pieczywem. Sprawdzi się też jako dodatek, zwłaszcza do mięs pieczonych i grillowanych, a także warzyw gotowanych na parze. Zjedz ją na delikatną warzywną kolację albo zabierz do pracy i razem z kanapką potraktuj jako pyszne drugie śniadanie. Sałatkę możesz też uzupełnić czarnymi oliwkami lub ugotowaną i przestudzoną ciecierzycą (grochem włoskim). Jeśli chcesz uatrakcyjnić sposób jej podania, serwuj ją w wydrążonych łupinach awokado z plasterkiem limonki na wierzchu. Przygotuj sałatkę z awokado według naszego przepisu!