Sałata dębowa z białą kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata dębowa z białą kiełbasą

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżeczki

3 łyżeczki

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę białą włóż go małego garnka, zalej wrzącą wodą tak żeby była przykryta i gotuj ok. 20- 30 minut, przestudź w wywarze.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj. Sos sałatkowy francuski Knorr wsyp do miseczki albo szklaneczki - dodaj olej, wodę i posiekaną cebulą - dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Krok 3

Sałatę opłucz dobrze osącz. Porwij na mniejsze kawałki. Pomidora pokrój na ćwiartki a nastęnie każdą na plasterki.

Krok 4

Lekko ciepłą kiełbasę pokrój w plastry. Na talerzykach ułóż porcje sałaty. Poprzekładaj liście kawałkami pomidora i plasterkami kiełbasy, polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej