
Składniki
3 sztuki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżeczki
3 łyżeczki
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę białą włóż go małego garnka, zalej wrzącą wodą tak żeby była przykryta i gotuj ok. 20- 30 minut, przestudź w wywarze.
Krok 2
Cebulę obierz, posiekaj. Sos sałatkowy francuski Knorr wsyp do miseczki albo szklaneczki - dodaj olej, wodę i posiekaną cebulą - dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Krok 3
Sałatę opłucz dobrze osącz. Porwij na mniejsze kawałki. Pomidora pokrój na ćwiartki a nastęnie każdą na plasterki.
Krok 4
Lekko ciepłą kiełbasę pokrój w plastry. Na talerzykach ułóż porcje sałaty. Poprzekładaj liście kawałkami pomidora i plasterkami kiełbasy, polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej