Sałata dębowa z białą kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata dębowa z białą kiełbasą

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżeczki

3 łyżeczki

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę białą włóż go małego garnka, zalej wrzącą wodą tak żeby była przykryta i gotuj ok. 20- 30 minut, przestudź w wywarze.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj. Sos sałatkowy francuski Knorr wsyp do miseczki albo szklaneczki - dodaj olej, wodę i posiekaną cebulą - dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Krok 3

Sałatę opłucz dobrze osącz. Porwij na mniejsze kawałki. Pomidora pokrój na ćwiartki a nastęnie każdą na plasterki.

Krok 4

Lekko ciepłą kiełbasę pokrój w plastry. Na talerzykach ułóż porcje sałaty. Poprzekładaj liście kawałkami pomidora i plasterkami kiełbasy, polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej