Sałata dębowa z białą kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata dębowa z białą kiełbasą

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżeczki

3 łyżeczki

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę białą włóż go małego garnka, zalej wrzącą wodą tak żeby była przykryta i gotuj ok. 20- 30 minut, przestudź w wywarze.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj. Sos sałatkowy francuski Knorr wsyp do miseczki albo szklaneczki - dodaj olej, wodę i posiekaną cebulą - dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Krok 3

Sałatę opłucz dobrze osącz. Porwij na mniejsze kawałki. Pomidora pokrój na ćwiartki a nastęnie każdą na plasterki.

Krok 4

Lekko ciepłą kiełbasę pokrój w plastry. Na talerzykach ułóż porcje sałaty. Poprzekładaj liście kawałkami pomidora i plasterkami kiełbasy, polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata dębowa z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej