
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
10 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
120 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa dokładnie umyj i pokrój w kostkę o wymiarach 1 cm.

Krok 2
Oliwki przekrój na pół. Ser feta również pokrój w kostkę.

Krok 3
Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem.

Krok 4
Połącz warzywa z sosem i przełóż sałatkę do salaterki.

Krok 5
Na wierzchu ułóż połówki oliwek oraz ser feta. Sałatkę podawaj posypaną suszonym oregano.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka grecka z jogurtem
Sałatka grecka oryginalnie nazywa się „choriakiti salata”, co oznacza dosłownie „wiejska sałatka”. Jest to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni greckiej, która występuje w różnych odmianach. W klasycznej wersji w jej skład wchodzą grubo pokrojone w plastry pomidory, ogórki, zielona, słodka papryka, czerwona cebula, ser feta, oliwki brązowe oraz oliwa z oliwek. Czasami dodaje się do niej również oliwki zielone, anchois, kapary i przyprawia oregano. Możesz zmodyfikować nieco przepis na sałatkę grecką i wykorzystać do niej pokrojone w kostkę pomidory, ogórki, kolorową paprykę, czerwoną cebulę, czarne oliwki, ser feta oraz jogurt naturalny. Jeżeli nie masz ochoty na wegetariańską sałatkę, dodaj do niej filet z kurczaka, wędzonego łososia lub tuńczyka z puszki. Jogurt naturalny możesz zastąpić natomiast sosem winegret, czosnkowym lub tzatziki.