Zapiekane cykorie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane cykorie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

8 plastrów

200 mililitrów

100 mililitrów

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorie przekrój wzdłuż na pół, każdą połówkę zawiń w szynkę.

Krok 2

Rozgrzej oliwę na patelni, obsmaż cykorie na złoty kolor a następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego.

Krok 3

Stwórz kremowy, serowy sos mieszając Fix Knorr w misce ze śmietaną oraz wodą i wlej do naczynia z cykoriami.

Krok 4

W osobnej miseczce wymieszaj starty ser oraz tartą bułkę i posyp wierzch zapiekanki. Naczynie wstaw do nagrzanego do 190 stopni C piekarnika i zapiekaj 10 minut. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Cykorię możesz zastąpić innym warzywem, np. świeżymi szparagami, jeśli jest na nie sezon.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane cykorie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane cykorie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane cykorie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane cykorie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane cykorie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane cykorie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane cykorie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane cykorie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane cykorieZapiekane cykorie

Cykorie przekrój wzdłuż na pół, każdą połówkę zawiń w szynkę.