Brokuły po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

365 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

165 osób wydrukowało

Pobierz pdf

279 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

20 gramów

0.5 sztuki

1 garść

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść brokuły, wytnij różyczki.

Brokuły po chińsku - Krok 1

Krok 2

Dobrze rozgrzej olej w woku. Smaż grubo posiekane orzechy przez minutę.

Brokuły po chińsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj brokuły, smaż wszystko jeszcze przez 4 minuty. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Brokuły po chińsku - Krok 3

Krok 4

Wlej sos sojowy i ostrygowy. Trzymaj potrawę jeszcze chwilę na ogniu. Podaj od razu posypane papryką.

Brokuły po chińsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brokuły po chińskuBrokuły po chińsku

Dużo warzyw, chrupiące składniki i wyraziste dodatki – brokuły po chińsku to świetny sposób na przystawkę lub dodatek do głównego dania. Zaledwie kilkanaście minut wystarczy, by przygotować to smaczne połączenie. Zacznij od brokułów – oczyść je i wytnij z nich różyczki, a następnie przełóż do miski. Na suchej patelni (odpowiedni będzie wok) praż orzechy przez chwilę i dodaj przygotowane wcześniej warzywo. Smaż wszystko przez kilka minut, a dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku, dodaj przyprawę uniwersalną. Na koniec wykorzystaj składniki, których smak nada odpowiedniego aromatu brokułom – wlej sos sojowy i ostrygowy, dokładnie zamieszaj i po kilku minutach zdejmij patelnię z ognia. Brokuły po chińsku będą już gotowe – zdecyduj się jedynie na odpowiedni dodatek. Świetnie skomponują się z pieczonym mięsem, ale również z chrupiącymi bagietkami posypanymi aromatycznymi przyprawami. Dobrze smakują też solo, podane jako przekąska. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością!