Brokuły po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

334 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

181 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

1 garść

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść brokuły, wytnij różyczki.

Brokuły po chińsku - Krok 1

Krok 2

Dobrze rozgrzej olej w woku. Smaż grubo posiekane orzechy przez minutę.

Brokuły po chińsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj brokuły, smaż wszystko jeszcze przez 4 minuty. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Brokuły po chińsku - Krok 3

Krok 4

Wlej sos sojowy i ostrygowy. Trzymaj potrawę jeszcze chwilę na ogniu. Podaj od razu posypane papryką.

Brokuły po chińsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brokuły po chińskuBrokuły po chińsku

Dużo warzyw, chrupiące składniki i wyraziste dodatki – brokuły po chińsku to świetny sposób na przystawkę lub dodatek do głównego dania. Zaledwie kilkanaście minut wystarczy, by przygotować to smaczne połączenie. Zacznij od brokułów – oczyść je i wytnij z nich różyczki, a następnie przełóż do miski. Na suchej patelni (odpowiedni będzie wok) praż orzechy przez chwilę i dodaj przygotowane wcześniej warzywo. Smaż wszystko przez kilka minut, a dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku, dodaj przyprawę uniwersalną. Na koniec wykorzystaj składniki, których smak nada odpowiedniego aromatu brokułom – wlej sos sojowy i ostrygowy, dokładnie zamieszaj i po kilku minutach zdejmij patelnię z ognia. Brokuły po chińsku będą już gotowe – zdecyduj się jedynie na odpowiedni dodatek. Świetnie skomponują się z pieczonym mięsem, ale również z chrupiącymi bagietkami posypanymi aromatycznymi przyprawami. Dobrze smakują też solo, podane jako przekąska. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością!