
Składniki
2 sztuki
20 gramów
0.5 sztuki
1 garść
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść brokuły, wytnij różyczki.

Krok 2
Dobrze rozgrzej olej w woku. Smaż grubo posiekane orzechy przez minutę.

Krok 3
Dodaj brokuły, smaż wszystko jeszcze przez 4 minuty. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 4
Wlej sos sojowy i ostrygowy. Trzymaj potrawę jeszcze chwilę na ogniu. Podaj od razu posypane papryką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Brokuły po chińsku
Dużo warzyw, chrupiące składniki i wyraziste dodatki – brokuły po chińsku to świetny sposób na przystawkę lub dodatek do głównego dania. Zaledwie kilkanaście minut wystarczy, by przygotować to smaczne połączenie. Zacznij od brokułów – oczyść je i wytnij z nich różyczki, a następnie przełóż do miski. Na suchej patelni (odpowiedni będzie wok) praż orzechy przez chwilę i dodaj przygotowane wcześniej warzywo. Smaż wszystko przez kilka minut, a dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku, dodaj przyprawę uniwersalną. Na koniec wykorzystaj składniki, których smak nada odpowiedniego aromatu brokułom – wlej sos sojowy i ostrygowy, dokładnie zamieszaj i po kilku minutach zdejmij patelnię z ognia. Brokuły po chińsku będą już gotowe – zdecyduj się jedynie na odpowiedni dodatek. Świetnie skomponują się z pieczonym mięsem, ale również z chrupiącymi bagietkami posypanymi aromatycznymi przyprawami. Dobrze smakują też solo, podane jako przekąska. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością!