Warzywa z woka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

151 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

290 osób wydrukowało

Pobierz pdf

265 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

0.5 pęczka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Następnie pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka.

Warzywa z woka  - Krok 1

Krok 2

Na patelni lub w woku rozgrzej dobrze olej i smaż wszystkie warzywa około 2 minut.

Warzywa z woka  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię.

Warzywa z woka  - Krok 3

Krok 4

Dodaj starty na tarce imbir i czosnek.

Warzywa z woka  - Krok 4

Krok 5

Zamieszaj, dodaj posiekane zioła i podawaj. Danie doskonale smakuje z ryżem. Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak potrawy, możesz dodać odrobinę sosu sojowego i oleju sezamowego.

Warzywa z woka  - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Artur Wejchan-Rotowicz

    Artur Wejchan-Rotowicz, 05.12.2019

    Ja dałem za dużo imbiru, ale polecam !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sulejman Kiedrowski

    Sulejman Kiedrowski, 03.12.2015

    Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa z woka Warzywa z woka

Uniwersalne, pyszne i łatwe w przygotowaniu warzywa z woka lub patelni. Nadają się do zjedzenia solo jak i z ryżem. Potrzebujesz 15 minut, aby urozmaicić swoją kuchnię i przenieść się na chwilę w świat orientu, gdzie gotuje się szybko i smacznie. Tajemnicą tego dania są przyprawy: aromatyczna i łagodna natka kolendry, ognisty i cierpki świeży imbir, długotrwały w smaku czosnek oraz orientalna przyprawa do potraw chińskich, która jest kompozycją grzybów mun i pędów bambusa. Ta aromatyczna mieszanka doskonale komponuje się ze świeżą, kolorową papryką, czerwoną cebulą i marchewką. Pamiętaj, aby warzywa pokroić w bardzo cienkie paski i smażyć krótko na dobrze rozgrzanym oleju – pozdają jędrne i lekko chrupiące. Aby wzbogacić egzotyczny smak potrawy, dodaj odrobinę sosu sojowego i oleju sezamowego, który jest łagodny i lekko orzechowy w smaku. Smacznego!