Warzywa z woka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z woka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
230 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

355 osób wydrukowało

Pobierz pdf

460 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

0.5 pęczka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Następnie pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka.

Warzywa z woka  - Krok 1

Krok 2

Na patelni lub w woku rozgrzej dobrze olej i smaż wszystkie warzywa około 2 minut.

Warzywa z woka  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię.

Warzywa z woka  - Krok 3

Krok 4

Dodaj starty na tarce imbir i czosnek.

Warzywa z woka  - Krok 4

Krok 5

Zamieszaj, dodaj posiekane zioła i podawaj. Danie doskonale smakuje z ryżem. Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak potrawy, możesz dodać odrobinę sosu sojowego i oleju sezamowego.

Warzywa z woka  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Artur Wejchan-Rotowicz

    Artur Wejchan-Rotowicz , 05.12.2019

    Ja dałem za dużo imbiru, ale polecam !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sulejman Kiedrowski

    Sulejman Kiedrowski , 03.12.2015

    Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa z woka Warzywa z woka

Uniwersalne, pyszne i łatwe w przygotowaniu warzywa z woka lub patelni. Nadają się do zjedzenia solo jak i z ryżem. Potrzebujesz 15 minut, aby urozmaicić swoją kuchnię i przenieść się na chwilę w świat orientu, gdzie gotuje się szybko i smacznie. Tajemnicą tego dania są przyprawy: aromatyczna i łagodna natka kolendry, ognisty i cierpki świeży imbir, długotrwały w smaku czosnek oraz orientalna przyprawa do potraw chińskich, która jest kompozycją grzybów mun i pędów bambusa. Ta aromatyczna mieszanka doskonale komponuje się ze świeżą, kolorową papryką, czerwoną cebulą i marchewką. Pamiętaj, aby warzywa pokroić w bardzo cienkie paski i smażyć krótko na dobrze rozgrzanym oleju – pozdają jędrne i lekko chrupiące. Aby wzbogacić egzotyczny smak potrawy, dodaj odrobinę sosu sojowego i oleju sezamowego, który jest łagodny i lekko orzechowy w smaku. Smacznego!