Warzywa z woka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Warzywa z woka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

158 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

298 osób wydrukowało

Pobierz pdf

283 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

0.5 pęczka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Następnie pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka.

Warzywa z woka  - Krok 1

Krok 2

Na patelni lub w woku rozgrzej dobrze olej i smaż wszystkie warzywa około 2 minut.

Warzywa z woka  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię.

Warzywa z woka  - Krok 3

Krok 4

Dodaj starty na tarce imbir i czosnek.

Warzywa z woka  - Krok 4

Krok 5

Zamieszaj, dodaj posiekane zioła i podawaj. Danie doskonale smakuje z ryżem. Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak potrawy, możesz dodać odrobinę sosu sojowego i oleju sezamowego.

Warzywa z woka  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Artur Wejchan-Rotowicz

    Artur Wejchan-Rotowicz , 05.12.2019

    Ja dałem za dużo imbiru, ale polecam !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sulejman Kiedrowski

    Sulejman Kiedrowski , 03.12.2015

    Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z woka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto dyniowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa z woka Warzywa z woka

Uniwersalne, pyszne i łatwe w przygotowaniu warzywa z woka lub patelni. Nadają się do zjedzenia solo jak i z ryżem. Potrzebujesz 15 minut, aby urozmaicić swoją kuchnię i przenieść się na chwilę w świat orientu, gdzie gotuje się szybko i smacznie. Tajemnicą tego dania są przyprawy: aromatyczna i łagodna natka kolendry, ognisty i cierpki świeży imbir, długotrwały w smaku czosnek oraz orientalna przyprawa do potraw chińskich, która jest kompozycją grzybów mun i pędów bambusa. Ta aromatyczna mieszanka doskonale komponuje się ze świeżą, kolorową papryką, czerwoną cebulą i marchewką. Pamiętaj, aby warzywa pokroić w bardzo cienkie paski i smażyć krótko na dobrze rozgrzanym oleju – pozdają jędrne i lekko chrupiące. Aby wzbogacić egzotyczny smak potrawy, dodaj odrobinę sosu sojowego i oleju sezamowego, który jest łagodny i lekko orzechowy w smaku. Smacznego!