Szaszłyk ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 sztuki

4 łyżeczki

60 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

30 gramów

8 sztuk

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy rodzaj mięsa pokrój w kostkę.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z musztardą oraz majerankiem i włóż mięso. Marynuj przez co najmniej 30 minut.

Krok 3

W tym czasie oczyść wszystkie warzywa i pokrój na duże kawałki.

Krok 4

Mięso nadziewaj na zmianę ze śliwkami, papryką, pieczarkami i cebulą.

Krok 5

Smaż na grillu do czasu, gdy mięso będzie przyrumienione.

Krok 6

Podawaj z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
11 osób ogląda przepis:
Karpatka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej