Szaszłyk ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 sztuki

4 łyżeczki

60 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

30 gramów

8 sztuk

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy rodzaj mięsa pokrój w kostkę.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z musztardą oraz majerankiem i włóż mięso. Marynuj przez co najmniej 30 minut.

Krok 3

W tym czasie oczyść wszystkie warzywa i pokrój na duże kawałki.

Krok 4

Mięso nadziewaj na zmianę ze śliwkami, papryką, pieczarkami i cebulą.

Krok 5

Smaż na grillu do czasu, gdy mięso będzie przyrumienione.

Krok 6

Podawaj z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z bobem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej