Szaszłyk ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 sztuki

4 łyżeczki

60 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

30 gramów

8 sztuk

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy rodzaj mięsa pokrój w kostkę.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z musztardą oraz majerankiem i włóż mięso. Marynuj przez co najmniej 30 minut.

Krok 3

W tym czasie oczyść wszystkie warzywa i pokrój na duże kawałki.

Krok 4

Mięso nadziewaj na zmianę ze śliwkami, papryką, pieczarkami i cebulą.

Krok 5

Smaż na grillu do czasu, gdy mięso będzie przyrumienione.

Krok 6

Podawaj z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej