
Składniki
2 łyżeczki
2 sztuki
4 łyżeczki
60 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
30 gramów
30 gramów
8 sztuk
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdy rodzaj mięsa pokrój w kostkę.
Krok 2
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z musztardą oraz majerankiem i włóż mięso. Marynuj przez co najmniej 30 minut.
Krok 3
W tym czasie oczyść wszystkie warzywa i pokrój na duże kawałki.
Krok 4
Mięso nadziewaj na zmianę ze śliwkami, papryką, pieczarkami i cebulą.
Krok 5
Smaż na grillu do czasu, gdy mięso będzie przyrumienione.
Krok 6
Podawaj z białym pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej