Szaszłyk ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 sztuki

4 łyżeczki

60 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

30 gramów

8 sztuk

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy rodzaj mięsa pokrój w kostkę.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z musztardą oraz majerankiem i włóż mięso. Marynuj przez co najmniej 30 minut.

Krok 3

W tym czasie oczyść wszystkie warzywa i pokrój na duże kawałki.

Krok 4

Mięso nadziewaj na zmianę ze śliwkami, papryką, pieczarkami i cebulą.

Krok 5

Smaż na grillu do czasu, gdy mięso będzie przyrumienione.

Krok 6

Podawaj z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej