PRZEPISY.PL

Papryczka chili nadaje charakter ryżowi na ostro z groszkiem i papryką. Delikatny ryż pięknie równoważy pikantny smak papryczki.

Ryż na ostro - autor: przepisy.pl

Ryż na ostro

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
806
osób dodało do Mniamlisty
806
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • papryczka chili1 szt
  • czerwona cebula1 szt
  • olej do smażenia
  • woda200 ml
Ryż na ostro – krok 1

Krok 1

Ryż ugotuj według zaleceń producenta.
Ryż na ostro – krok 2

Krok 2

Cebulę, paprykę i marchewkę pokrój w drobną kostkę, a papryczkę chili posiekaj.
Ryż na ostro – krok 3

Krok 3

W szerokim rondlu lub woku podsmaż cebulę i chili. Po chwili dodaj pozostałe warzywa.
Ryż na ostro – krok 4

Krok 4

Dodaj ryż i szybko mieszaj.
Ryż na ostro – krok 5

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię z ryżem.
Ryż na ostro – krok 6

Krok 6

Dodaj groszek i całość smaż jeszcze minutę, aż ryż wchłonie cały sos. Podawaj natychmiast po przygotowaniu jako samodzielne danie. Aby wzbogacić smak potrawy, możesz dodać sos sojowy i np. kiełki oraz świeżą kolendrę.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Do potraw chińskich KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

630
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Średnie
109
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
100
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
52
osoby dodały do Mniamlisty
15''
2
Łatwe