Smażony makaron chiński z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony makaron chiński z kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

336 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

299 osób wydrukowało

Pobierz pdf

473 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

50 mililitrów

0.5 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj. Gdy tylko zmięknie, natychmiast go odcedź.

Smażony makaron chiński z kapustą - Krok 1

Krok 2

Kapustę i cebulkę pokrój w paski, a czosnek i chili posiekaj.

Smażony makaron chiński z kapustą - Krok 2

Krok 3

W woku lub na patelni podsmaż warzywa.

Smażony makaron chiński z kapustą - Krok 3

Krok 4

Po chwili smażenia dodaj makaron.

Smażony makaron chiński z kapustą - Krok 4

Krok 5

Następnie przesuń składniki na patelni na bok i wbij jajka. Rozmieszaj je, a gdy zaczną się ścinać, połącz z resztą dania.

Smażony makaron chiński z kapustą - Krok 5

Krok 6

Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Całość smaż jeszcze chwilę i podawaj z posiekaną kolendrą.

Smażony makaron chiński z kapustą - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • Agata Pielacha

    Agata Pielacha , 29.04.2020

    Bardzo łatwy przepis i bardzo pyszny.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Łukasik

    Paweł Łukasik , 27.02.2020

    żona uwielbia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony makaron chiński z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony makaron chiński z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony makaron chiński z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony makaron chiński z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony makaron chiński z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony makaron chiński z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony makaron chiński z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej