Smażony makaron chiński z kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

320 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

291 osób wydrukowało

Pobierz pdf

445 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

50 mililitrów

0.5 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj. Gdy tylko zmięknie, natychmiast go odcedź.

Smażony makaron chiński z kapustą - Krok 1

Krok 2

Kapustę i cebulkę pokrój w paski, a czosnek i chili posiekaj.

Smażony makaron chiński z kapustą - Krok 2

Krok 3

W woku lub na patelni podsmaż warzywa.

Smażony makaron chiński z kapustą - Krok 3

Krok 4

Po chwili smażenia dodaj makaron.

Smażony makaron chiński z kapustą - Krok 4

Krok 5

Następnie przesuń składniki na patelni na bok i wbij jajka. Rozmieszaj je, a gdy zaczną się ścinać, połącz z resztą dania.

Smażony makaron chiński z kapustą - Krok 5

Krok 6

Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Całość smaż jeszcze chwilę i podawaj z posiekaną kolendrą.

Smażony makaron chiński z kapustą - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • Agata Pielacha

    Agata Pielacha , 29.04.2020

    Bardzo łatwy przepis i bardzo pyszny.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Łukasik

    Paweł Łukasik , 27.02.2020

    żona uwielbia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony makaron chiński z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony makaron chiński z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony makaron chiński z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony makaron chiński z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony makaron chiński z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony makaron chiński z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony makaron chiński z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej