Ekspresowa zupa orientalna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekspresowa zupa orientalna

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

20

heart
168 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

299 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 litr

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować 1 litr Rosołu z kury Knorr

Krok 2

Dodać chińską mieszankę warzyw oraz liście kafiru. Gotować 10 minut

Krok 3

Wlać sos sojowy, dodać makaron ryżowy i chili. Gotować 2-4 minuty

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowa zupa orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowa zupa orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowa zupa orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowa zupa orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowa zupa orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowa zupa orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowa zupa orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowa zupa orientalna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z batatów
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej