
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować 1 litr Rosołu z kury Knorr
Krok 2
Dodać chińską mieszankę warzyw oraz liście kafiru. Gotować 10 minut
Krok 3
Wlać sos sojowy, dodać makaron ryżowy i chili. Gotować 2-4 minuty
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej