
Składniki
2 łyżki
1 litr
1 szczypta
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować 1 litr Rosołu z kury Knorr
Krok 2
Dodać chińską mieszankę warzyw oraz liście kafiru. Gotować 10 minut
Krok 3
Wlać sos sojowy, dodać makaron ryżowy i chili. Gotować 2-4 minuty
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej