Barszcz ze śledziem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz ze śledziem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj grzyby przez 10 minut, a następnie przecedź.

Barszcz ze śledziem - Krok 1

Krok 2

Podsmaż cebulę na oliwie, zalej ją wywarem z grzybów (0,75 litra) i doprowadź do wrzenia.

Barszcz ze śledziem - Krok 2

Krok 3

Posiekaj grzyby, następnie dodaj do wywaru wraz z ugotowaną fasolą. Gotuj przez 3 minuty i zdejmij z ognia, dodając Barszcz czerwony ekspresowy Knorr.

Barszcz ze śledziem - Krok 3

Krok 4

Pokrój śledzia w paski i porozkładaj go na talerzach, po czym skrop sokiem z cytryny i zalej przygotowanym barszczem.

Barszcz ze śledziem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz ze śledziemBarszcz ze śledziem

Obok karpia, pierogów z grzybami i kapusty z grochem, barszcz czerwony jest jednym z podstawowych dań wigilijnych. Jednak doskonale nadaje się nie tylko od święta, ale również na co dzień. Do jego przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. śledzi, cebuli, fasoli, suszonych grzybów, soku z cytryny oraz oliwy. Zastanawiasz się, jak go zrobić? Podsmażoną cebulę zalej wywarem z gotowanych grzybów. Następnie dodaj do niego pozostałe składniki, czyli ugotowane grzyby i fasolę. Na koniec wsyp zawartość torebki barszczu czerwonego ekspresowego i gotuj przez kilka minut – gotowe! Przed podaniem, wystarczy pokrojone śledzie poukładać na talerzu, skropić sokiem z cytryny i zalać przyrządzonym barszczem. Jeśli chcesz, by fasola i grzyby były miękkie, umieść je w chłodnej wodzie i mocz przez całą noc. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis modyfikować, np. zastępując śledzie krokietami, pasztecikami lub uszkami z grzybowym nadzieniem. Pobierz listę składników i przygotuj intensywny w smaku barszcz czerwony ze śledziem. Do dzieła.