Barszcz ze śledziem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz ze śledziem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

129 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj grzyby przez 10 minut, a następnie przecedź.

Barszcz ze śledziem - Krok 1

Krok 2

Podsmaż cebulę na oliwie, zalej ją wywarem z grzybów (0,75 litra) i doprowadź do wrzenia.

Barszcz ze śledziem - Krok 2

Krok 3

Posiekaj grzyby, następnie dodaj do wywaru wraz z ugotowaną fasolą. Gotuj przez 3 minuty i zdejmij z ognia, dodając Barszcz czerwony ekspresowy Knorr.

Barszcz ze śledziem - Krok 3

Krok 4

Pokrój śledzia w paski i porozkładaj go na talerzach, po czym skrop sokiem z cytryny i zalej przygotowanym barszczem.

Barszcz ze śledziem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz ze śledziemBarszcz ze śledziem

Obok karpia, pierogów z grzybami i kapusty z grochem, barszcz czerwony jest jednym z podstawowych dań wigilijnych. Jednak doskonale nadaje się nie tylko od święta, ale również na co dzień. Do jego przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. śledzi, cebuli, fasoli, suszonych grzybów, soku z cytryny oraz oliwy. Zastanawiasz się, jak go zrobić? Podsmażoną cebulę zalej wywarem z gotowanych grzybów. Następnie dodaj do niego pozostałe składniki, czyli ugotowane grzyby i fasolę. Na koniec wsyp zawartość torebki barszczu czerwonego ekspresowego i gotuj przez kilka minut – gotowe! Przed podaniem, wystarczy pokrojone śledzie poukładać na talerzu, skropić sokiem z cytryny i zalać przyrządzonym barszczem. Jeśli chcesz, by fasola i grzyby były miękkie, umieść je w chłodnej wodzie i mocz przez całą noc. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis modyfikować, np. zastępując śledzie krokietami, pasztecikami lub uszkami z grzybowym nadzieniem. Pobierz listę składników i przygotuj intensywny w smaku barszcz czerwony ze śledziem. Do dzieła.