
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuj grzyby przez 10 minut, a następnie przecedź.
Krok 2
Podsmaż cebulę na oliwie, zalej ją wywarem z grzybów (0,75 litra) i doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Posiekaj grzyby, następnie dodaj do wywaru wraz z ugotowaną fasolą. Gotuj przez 3 minuty i zdejmij z ognia, dodając Barszcz czerwony ekspresowy Knorr.
Krok 4
Pokrój śledzia w paski i porozkładaj go na talerzach, po czym skrop sokiem z cytryny i zalej przygotowanym barszczem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz ze śledziem
Obok karpia, pierogów z grzybami i kapusty z grochem, barszcz czerwony jest jednym z podstawowych dań wigilijnych. Jednak doskonale nadaje się nie tylko od święta, ale również na co dzień. Do jego przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. śledzi, cebuli, fasoli, suszonych grzybów, soku z cytryny oraz oliwy. Zastanawiasz się, jak go zrobić? Podsmażoną cebulę zalej wywarem z gotowanych grzybów. Następnie dodaj do niego pozostałe składniki, czyli ugotowane grzyby i fasolę. Na koniec wsyp zawartość torebki barszczu czerwonego ekspresowego i gotuj przez kilka minut – gotowe! Przed podaniem, wystarczy pokrojone śledzie poukładać na talerzu, skropić sokiem z cytryny i zalać przyrządzonym barszczem. Jeśli chcesz, by fasola i grzyby były miękkie, umieść je w chłodnej wodzie i mocz przez całą noc. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis modyfikować, np. zastępując śledzie krokietami, pasztecikami lub uszkami z grzybowym nadzieniem. Pobierz listę składników i przygotuj intensywny w smaku barszcz czerwony ze śledziem. Do dzieła.