Barszcz ze śledziem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz ze śledziem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj grzyby przez 10 minut, a następnie przecedź.

Barszcz ze śledziem - Krok 1

Krok 2

Podsmaż cebulę na oliwie, zalej ją wywarem z grzybów (0,75 litra) i doprowadź do wrzenia.

Barszcz ze śledziem - Krok 2

Krok 3

Posiekaj grzyby, następnie dodaj do wywaru wraz z ugotowaną fasolą. Gotuj przez 3 minuty i zdejmij z ognia, dodając Barszcz czerwony ekspresowy Knorr.

Barszcz ze śledziem - Krok 3

Krok 4

Pokrój śledzia w paski i porozkładaj go na talerzach, po czym skrop sokiem z cytryny i zalej przygotowanym barszczem.

Barszcz ze śledziem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz ze śledziemBarszcz ze śledziem

Obok karpia, pierogów z grzybami i kapusty z grochem, barszcz czerwony jest jednym z podstawowych dań wigilijnych. Jednak doskonale nadaje się nie tylko od święta, ale również na co dzień. Do jego przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. śledzi, cebuli, fasoli, suszonych grzybów, soku z cytryny oraz oliwy. Zastanawiasz się, jak go zrobić? Podsmażoną cebulę zalej wywarem z gotowanych grzybów. Następnie dodaj do niego pozostałe składniki, czyli ugotowane grzyby i fasolę. Na koniec wsyp zawartość torebki barszczu czerwonego ekspresowego i gotuj przez kilka minut – gotowe! Przed podaniem, wystarczy pokrojone śledzie poukładać na talerzu, skropić sokiem z cytryny i zalać przyrządzonym barszczem. Jeśli chcesz, by fasola i grzyby były miękkie, umieść je w chłodnej wodzie i mocz przez całą noc. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis modyfikować, np. zastępując śledzie krokietami, pasztecikami lub uszkami z grzybowym nadzieniem. Pobierz listę składników i przygotuj intensywny w smaku barszcz czerwony ze śledziem. Do dzieła.