Zupa grzybowa z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowa z kaszą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

370 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

255 osób wydrukowało

Pobierz pdf

292 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

1 sztuka

250 gramów

80 gramów

80 gramów

30 gramów

1 sztuka

1 litr

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój drobno pomidory, cebulę, pietruszkę. Seler zetrzyj. Fasolę, kaszę, grzyby i jarzyny włóż do garnka. Zalej wodą i gotuj 1,5 godziny.

Zupa grzybowa z kaszą - Krok 1

Krok 2

Pokrój marchew, posiekaj koperek. Do zupy dodaj marchewkę, kostkę Knorr, przypraw, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Gotuj jeszcze pół godziny.

Zupa grzybowa z kaszą - Krok 2

Krok 3

Dodaj do zupy koperek. Gdyby zupa była zbyt gęsta, dodaj trochę wody i gotuj jeszcze 5 minut.

Zupa grzybowa z kaszą - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa grzybowa z kasząZupa grzybowa z kaszą

Ta zupa to istny kociołek pyszności, leśne grzyby, pomidory, kasza pęczak, biała fasola – to wszystko zagotowane w esencjonalnym bulionie. Ten pomysł na nietypowa zupę grzybową inspirowany jest smakami kojarzonymi ze świętami bożego narodzenia, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by gotować ją także na inne okazje. Wszystkie potrzebne do niej składniki znajdziesz w domowej spiżarni – fasola i pomidory skrywają się w puszkach, a grzybów użyj suszony, przed zagotowaniem musisz je jedynie długo namoczyć. Zupa grzybowa z kaszą jest treściwa i pełna fantastycznych aromatów, grzybowych, ziołowych i warzywnych – całość podkreślają słodko-kwaśne pomidory, które nadają też jej pięknego koloru. Dodatek grzybów i fasoli niemalże wymusza obecność świeżego koperku w tym daniu – to zioło doskonale się z nimi komponuje.