Zupa grzybowa z kaszą pęczak - przepis | Przepisy.pl pixel

Zupa grzybowa z kaszą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
409 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

315 osób wydrukowało

Pobierz pdf

390 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

1 sztuka

250 gramów

80 gramów

80 gramów

30 gramów

1 sztuka

1 litr

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój drobno pomidory, cebulę, pietruszkę. Seler zetrzyj. Fasolę, kaszę, grzyby i jarzyny włóż do garnka. Zalej wodą i gotuj 1,5 godziny.

Zupa grzybowa z kaszą - Krok 1

Krok 2

Pokrój marchew, posiekaj koperek. Do zupy dodaj marchewkę, kostkę Knorr, przypraw, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Gotuj jeszcze pół godziny.

Zupa grzybowa z kaszą - Krok 2

Krok 3

Dodaj do zupy koperek. Gdyby zupa była zbyt gęsta, dodaj trochę wody i gotuj jeszcze 5 minut.

Zupa grzybowa z kaszą - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grzybowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa grzybowa z kasząZupa grzybowa z kaszą

Ta zupa to istny kociołek pyszności, leśne grzyby, pomidory, kasza pęczak, biała fasola – to wszystko zagotowane w esencjonalnym bulionie. Ten pomysł na nietypowa zupę grzybową inspirowany jest smakami kojarzonymi ze świętami bożego narodzenia, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by gotować ją także na inne okazje. Wszystkie potrzebne do niej składniki znajdziesz w domowej spiżarni – fasola i pomidory skrywają się w puszkach, a grzybów użyj suszony, przed zagotowaniem musisz je jedynie długo namoczyć. Zupa grzybowa z kaszą jest treściwa i pełna fantastycznych aromatów, grzybowych, ziołowych i warzywnych – całość podkreślają słodko-kwaśne pomidory, które nadają też jej pięknego koloru. Dodatek grzybów i fasoli niemalże wymusza obecność świeżego koperku w tym daniu – to zioło doskonale się z nimi komponuje.