
Składniki
0.5 kilograma
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
300 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
100 gramów
4 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby oczyszczam, płuczę na sitku i kroję w plastry. W garnku rozgrzewam olej i przesmażam grzyby. Odkładam na talerz.
Krok 2
Ziemniaki, seler, obieram i kroję w kostkę. Marchewkę kroję w plasterki. Cebulę drobno kroję i przesmażam na oleju. Wlewam litr wody i gotuję. W międzyczasie dodaję Knorr bulion na włoszczyźnie, Knorr przyprawa włoska z rozmarynem.
Krok 3
Pod koniec gotowania jak warzywa będę miękkie, dodaję grzyby, napój owsiany i gotuję jeszcze chwilę. Doprawiam solą, podaję z natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej