Grzybowo owsiana zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowo owsiana zupa

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

300 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

100 gramów

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oczyszczam, płuczę na sitku i kroję w plastry. W garnku rozgrzewam olej i przesmażam grzyby. Odkładam na talerz.

Krok 2

Ziemniaki, seler, obieram i kroję w kostkę. Marchewkę kroję w plasterki. Cebulę drobno kroję i przesmażam na oleju. Wlewam litr wody i gotuję. W międzyczasie dodaję Knorr bulion na włoszczyźnie, Knorr przyprawa włoska z rozmarynem.

Krok 3

Pod koniec gotowania jak warzywa będę miękkie, dodaję grzyby, napój owsiany i gotuję jeszcze chwilę. Doprawiam solą, podaję z natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowo owsiana zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowo owsiana zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowo owsiana zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowo owsiana zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowo owsiana zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowo owsiana zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowo owsiana zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowo owsiana zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Staropolska Zupa Grzybowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej