Sznycel wegański - przepis: roślinny, wege | Przepisy.pl pixel

Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

4 sztuki

5 łyżek

350 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Ziemniaki rozłóż na blaszce z piekarnika z pergaminem, skrop oliwą i piecz ok 25 minut aż będą złociste.

Krok 2

W tym czasie umyj i osusz liście sałaty. Ogórki świeże pokrój w plasterki, a konserwowe w kostkę. Cytrynę pokrój na cząstki.

Krok 3

Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher usmaż zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Na dużym talerzu połóż liście sałaty z ogórkami. Sałatkę skrop oliwą i woda po konserwowych ogórkach. Obok ułóż ziemniaki i sznycla. Podawaj z cząstką cytryny.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do ziemniaków możesz dodać wegański majonez.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi

Sznycel, kojarzony z kuchnią austriacką, jest potrawą znaną również w Polsce, choć sposób jego przygotowania nieco się różni w obu kuchniach. Jeśli preferujecie dania roślinne, również możecie posmakować austriackiego sznycla, ale w wersji wegańskiej. Doskonałymi dodatkami do potrawy są łódeczki ziemniaczane zapiekane w piekarniku oraz solidna porcja warzyw. Jeśli szukasz pomysłu na pyszne, szybkie i proste danie w stylu wege, zachęcamy do skorzystania z naszego przepisu. Zapewniamy, że będzie pysznie!

Dla kogo?

Dla każdego – zarówno dla miłośników dań mięsnych, jak i wegetarian. Sznycel spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Na jaką okazję?

Przede wszystkim na obiad. Sznycel może być urozmaiceniem codziennego menu lunchowego, jak i świetną propozycją na niedzielny rodzinny obiad.

Czy wiesz, że?

Łódeczki ziemniaczane w wersji smażonej to, obok frytek, jeden z najpopularniejszych dodatków do dań w stylu amerykańskim. Łódeczki posypane aromatycznymi przyprawami serwowane są często z dodatkiem sosów.

Dla urozmaicenia:

Idealnym dodatkiem do dania będzie wegański majonez, który możecie wymieszać z dowolnymi przyprawami.