Sznycel wegański - przepis: roślinny, wege | Przepisy.pl pixel

Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

4 sztuki

5 łyżek

350 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Ziemniaki rozłóż na blaszce z piekarnika z pergaminem, skrop oliwą i piecz ok 25 minut aż będą złociste.

Krok 2

W tym czasie umyj i osusz liście sałaty. Ogórki świeże pokrój w plasterki, a konserwowe w kostkę. Cytrynę pokrój na cząstki.

Krok 3

Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher usmaż zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Na dużym talerzu połóż liście sałaty z ogórkami. Sałatkę skrop oliwą i woda po konserwowych ogórkach. Obok ułóż ziemniaki i sznycla. Podawaj z cząstką cytryny.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do ziemniaków możesz dodać wegański majonez.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi

Sznycel, kojarzony z kuchnią austriacką, jest potrawą znaną również w Polsce, choć sposób jego przygotowania nieco się różni w obu kuchniach. Jeśli preferujecie dania roślinne, również możecie posmakować austriackiego sznycla, ale w wersji wegańskiej. Doskonałymi dodatkami do potrawy są łódeczki ziemniaczane zapiekane w piekarniku oraz solidna porcja warzyw. Jeśli szukasz pomysłu na pyszne, szybkie i proste danie w stylu wege, zachęcamy do skorzystania z naszego przepisu. Zapewniamy, że będzie pysznie!

Dla kogo?

Dla każdego – zarówno dla miłośników dań mięsnych, jak i wegetarian. Sznycel spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Na jaką okazję?

Przede wszystkim na obiad. Sznycel może być urozmaiceniem codziennego menu lunchowego, jak i świetną propozycją na niedzielny rodzinny obiad.

Czy wiesz, że?

Łódeczki ziemniaczane w wersji smażonej to, obok frytek, jeden z najpopularniejszych dodatków do dań w stylu amerykańskim. Łódeczki posypane aromatycznymi przyprawami serwowane są często z dodatkiem sosów.

Dla urozmaicenia:

Idealnym dodatkiem do dania będzie wegański majonez, który możecie wymieszać z dowolnymi przyprawami.