Sznycel wegański - przepis: roślinny, wege | Przepisy.pl pixel

Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

4 sztuki

5 łyżek

350 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Ziemniaki rozłóż na blaszce z piekarnika z pergaminem, skrop oliwą i piecz ok 25 minut aż będą złociste.

Krok 2

W tym czasie umyj i osusz liście sałaty. Ogórki świeże pokrój w plasterki, a konserwowe w kostkę. Cytrynę pokrój na cząstki.

Krok 3

Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher usmaż zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Na dużym talerzu połóż liście sałaty z ogórkami. Sałatkę skrop oliwą i woda po konserwowych ogórkach. Obok ułóż ziemniaki i sznycla. Podawaj z cząstką cytryny.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do ziemniaków możesz dodać wegański majonez.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Cukinia smażona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi

Sznycel, kojarzony z kuchnią austriacką, jest potrawą znaną również w Polsce, choć sposób jego przygotowania nieco się różni w obu kuchniach. Jeśli preferujecie dania roślinne, również możecie posmakować austriackiego sznycla, ale w wersji wegańskiej. Doskonałymi dodatkami do potrawy są łódeczki ziemniaczane zapiekane w piekarniku oraz solidna porcja warzyw. Jeśli szukasz pomysłu na pyszne, szybkie i proste danie w stylu wege, zachęcamy do skorzystania z naszego przepisu. Zapewniamy, że będzie pysznie!

Dla kogo?

Dla każdego – zarówno dla miłośników dań mięsnych, jak i wegetarian. Sznycel spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Na jaką okazję?

Przede wszystkim na obiad. Sznycel może być urozmaiceniem codziennego menu lunchowego, jak i świetną propozycją na niedzielny rodzinny obiad.

Czy wiesz, że?

Łódeczki ziemniaczane w wersji smażonej to, obok frytek, jeden z najpopularniejszych dodatków do dań w stylu amerykańskim. Łódeczki posypane aromatycznymi przyprawami serwowane są często z dodatkiem sosów.

Dla urozmaicenia:

Idealnym dodatkiem do dania będzie wegański majonez, który możecie wymieszać z dowolnymi przyprawami.