Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi
NOWY PRZEPIS
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
0.5 sztuki
0.5 sztuki
4 sztuki
5 łyżek
350 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Ziemniaki rozłóż na blaszce z piekarnika z pergaminem, skrop oliwą i piecz ok 25 minut aż będą złociste.
Krok 2
W tym czasie umyj i osusz liście sałaty. Ogórki świeże pokrój w plasterki, a konserwowe w kostkę. Cytrynę pokrój na cząstki.
Krok 3
Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher usmaż zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Na dużym talerzu połóż liście sałaty z ogórkami. Sałatkę skrop oliwą i woda po konserwowych ogórkach. Obok ułóż ziemniaki i sznycla. Podawaj z cząstką cytryny.

Dobra rada:
Do ziemniaków możesz dodać wegański majonez.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi
Sznycel, kojarzony z kuchnią austriacką, jest potrawą znaną również w Polsce, choć sposób jego przygotowania nieco się różni w obu kuchniach. Jeśli preferujecie dania roślinne, również możecie posmakować austriackiego sznycla, ale w wersji wegańskiej. Doskonałymi dodatkami do potrawy są łódeczki ziemniaczane zapiekane w piekarniku oraz solidna porcja warzyw. Jeśli szukasz pomysłu na pyszne, szybkie i proste danie w stylu wege, zachęcamy do skorzystania z naszego przepisu. Zapewniamy, że będzie pysznie!
Dla kogo?
Dla każdego – zarówno dla miłośników dań mięsnych, jak i wegetarian. Sznycel spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Na jaką okazję?
Przede wszystkim na obiad. Sznycel może być urozmaiceniem codziennego menu lunchowego, jak i świetną propozycją na niedzielny rodzinny obiad.
Czy wiesz, że?
Łódeczki ziemniaczane w wersji smażonej to, obok frytek, jeden z najpopularniejszych dodatków do dań w stylu amerykańskim. Łódeczki posypane aromatycznymi przyprawami serwowane są często z dodatkiem sosów.
Dla urozmaicenia:
Idealnym dodatkiem do dania będzie wegański majonez, który możecie wymieszać z dowolnymi przyprawami.