Roślinne klopsiki – danie jednogarnkowe
NOWY PRZEPIS
łatwe
26 osób zapisało
Składniki
170 opakowań
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
0.5 pęczka
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę. Pieczarki przekrój na pół. Zioła lekko posiekaj.
Krok 2
W szerokim rondlu podsmaż na oleju roślinne klopsiki. Jak będą rumiane odłóż je na talerzyk i na tym samym tłuszczu smaż cebulę oraz pieczarki. Dopraw je solą oraz pieprzem.
Krok 3
Po chwili smażenia wlej 200ml wody i dodaj pół kostki Knorr.
Krok 4
Teraz dodaj ponownie do sosu klopsiki. Wlej również wegańską śmietanką i duś danie ok 5 minut aż sos lekko zgęstnieje. Podawaj posypane ziołami.
Dobra rada:
Danie doskonale smakuje z bagietką, gotowanym ryżem, ziemniakami lub makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roślinne klopsiki – danie jednogarnkowe
Dania jednogarnkowe to nie tylko wygoda dla każdego, kto na co dzień mierzy się z problemem braku czasu na gotowanie, ale także doskonały sposób na przygotowanie pysznej potrawy bez stosu naczyń, jakie później trzeba umyć. Pomysłem na pyszny posiłek w roślinnym stylu, który przygotujecie w jednym garnku, są wegetariańskie klopsiki. Zrobicie je szybko i prosto. Co więcej, nie musicie doskonale znać się na kuchni, aby zmierzyć się z przyrządzeniem klopsików – z przepisem poradzą sobie nawet ci z was, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem.
Dla kogo?
Wegetariańskie klopsiki są propozycją nie tylko dla miłośników kuchni roślinnej. Jesteśmy pewni, że przepis skradnie kulinarne serca także entuzjastów dań mięsnych, którzy szukają ciekawego urozmaicenia codziennego menu.
Na jaką okazję?
Klopsiki w stylu wege sprawdzą się na każdą okazję. Możecie je zaserwować na obiad, na kolację, podczas domowego przyjęcia czy też wziąć ze sobą do pracy, jako pyszny lunch, który szybko podgrzejecie.
Czy wiesz, że?
Pieczarka rzadko występuje na naturalnych stanowiskach, przeważnie jest uprawiana. Polska jest największym producentem pieczarek w Europie.
Dla urozmaicenia:
Do klopsików możecie wykorzystać dowolne dodatki. Świetnie komponują się z makaronem, bagietką, gotowanym ryżem, a także ziemniakami.