Roślinne klopsiki – danie jednogarnkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roślinne klopsiki – danie jednogarnkowe

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

170 opakowań

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

0.5 pęczka

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę. Pieczarki przekrój na pół. Zioła lekko posiekaj.

Krok 2

W szerokim rondlu podsmaż na oleju roślinne klopsiki. Jak będą rumiane odłóż je na talerzyk i na tym samym tłuszczu smaż cebulę oraz pieczarki. Dopraw je solą oraz pieprzem.

Krok 3

Po chwili smażenia wlej 200ml wody i dodaj pół kostki Knorr.

Krok 4

Teraz dodaj ponownie do sosu klopsiki. Wlej również wegańską śmietanką i duś danie ok 5 minut aż sos lekko zgęstnieje. Podawaj posypane ziołami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie doskonale smakuje z bagietką, gotowanym ryżem, ziemniakami lub makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roślinne klopsiki – danie jednogarnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roślinne klopsiki – danie jednogarnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roślinne klopsiki – danie jednogarnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roślinne klopsiki – danie jednogarnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roślinne klopsiki – danie jednogarnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roślinne klopsiki – danie jednogarnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roślinne klopsiki – danie jednogarnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roślinne klopsiki – danie jednogarnkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roślinne klopsiki – danie jednogarnkoweRoślinne klopsiki – danie jednogarnkowe

Dania jednogarnkowe to nie tylko wygoda dla każdego, kto na co dzień mierzy się z problemem braku czasu na gotowanie, ale także doskonały sposób na przygotowanie pysznej potrawy bez stosu naczyń, jakie później trzeba umyć. Pomysłem na pyszny posiłek w roślinnym stylu, który przygotujecie w jednym garnku, są wegetariańskie klopsiki. Zrobicie je szybko i prosto. Co więcej, nie musicie doskonale znać się na kuchni, aby zmierzyć się z przyrządzeniem klopsików – z przepisem poradzą sobie nawet ci z was, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem.

Dla kogo?

Wegetariańskie klopsiki są propozycją nie tylko dla miłośników kuchni roślinnej. Jesteśmy pewni, że przepis skradnie kulinarne serca także entuzjastów dań mięsnych, którzy szukają ciekawego urozmaicenia codziennego menu.

Na jaką okazję?

Klopsiki w stylu wege sprawdzą się na każdą okazję. Możecie je zaserwować na obiad, na kolację, podczas domowego przyjęcia czy też wziąć ze sobą do pracy, jako pyszny lunch, który szybko podgrzejecie.

Czy wiesz, że?

Pieczarka rzadko występuje na naturalnych stanowiskach, przeważnie jest uprawiana. Polska jest największym producentem pieczarek w Europie.

Dla urozmaicenia:

Do klopsików możecie wykorzystać dowolne dodatki. Świetnie komponują się z makaronem, bagietką, gotowanym ryżem, a także ziemniakami.